Најновије

"СРБИЈУ СТЕ ОСТАВИЛИ НА ЦЕДИЛУ"! Немачка посланица очитала буквицу ЕУ!

Посланица "Левице" у немачком Бундестагу, Жаклин Настић, критиковала је непостојање европске солидарности на примеру Србије у време епидемије корона вируса.

Жаклин Настић (Фото: Јутјуб)

"Корона епидемија у Србији: у време кризе учимо ко су наши прави партнери. Нема европске солидарности", написала је Настић на свом Фејсбук налогу.

У саопштењу она је казала да годинама ЕУ врши притисак на Србију да не тргује са Кином и Русијом, да своје тржиште либерализује и отвори без ограничења за европску робу.

"У тешкој ситуацији услед епидемије корона вируса, где ЕУ не може остварити профит, Србија се оставља на цедилу. У кризним временима се брзо учи ко су прави партнери. Моја солидарност је са грађанима Србије, а не са похлепом за профитом ЕУ", нагласила је Настић.

Председник Србије Александар Вучић је, својом констатацијом да је европска солидарност само бајка на папиру, нажалост апсолутно у праву, констатовала је немачка посланица.

Та често хваљена солидарност важи само онда, како сматра, ако се може зарадити новац и ако је то корисно за велике концерне у ЕУ.

"ЕУ је у мирном добу увек била заинтересована за српски новац и терала је земљу да мења услове својих тендера да би компаније из ЕУ могле добити све послове. Сада ЕУ одбија сваку подршку. То је штетно, нељудски, и разоткрива право лице, оријентисано само ка профиту, такозване европске заједнице вредности", подвукла је Настић.

Изразила је наду да ће српско становништво, уз помоћ својих кинеских партнера, успешно савладати ову епидемију.

"А ЕУ желим да коначно схвати да таква пандемија може бити савладана само заједно, а не солирањем и размишљањем о добити", закључила је Настић.

Прочитајте ОВДЕ како је у Србији ступила на снагу најгора мера.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА