Најновије

ПРОПАГАНДНА МАШИНА МЕЉЕ: Како је коронапаника постала вид глобалне манипулације добровољним робовима

Не бих да ширим дефитизам, али изаћи на терасу и аплаудирати јер неко ради свој посао, мени не да није нормално, него је исфорсирано као додатак, појачавање патетике у сред свеопште панике.

Маска за лице (Фото: Pixabay)

Пише: Весна Веизовић

Изгледа да није било довољно то што је пре три дана председник Србије, Александар Вучић, неуставно и ван обавезног заседања Скупштине Србије, увео је Србију у ванредно стање.

Само дан након те одлуке уведене су још драстичније мере. Све особе старије од 65 година су ван своје воље у кућном притвору, наводно за њихово добро.

Да не идемо у детаље како живи већина пензионера у Србији, како се сналазе да зараде који динар плус да преживе, у каквим кућним условима исти бораве и који једва чекају сунце и лепо време не би ли провели, можда последњи дан напољу. Још више је и оних који нису били у могућности да од своје пензије обезбеде залихе хране а сада ако изађу на своју муку добиће и казну, коју, опет та већина, за свог живота неће ни исплатити.

Али пошто и поред молби, затим претњи новчаним казнама и затвором (српска премијерка хрватског порекла прети српским пензионерима затвором), медијским дизањем свеопште панике, уведен је и полицијски час.

Од осам увече па до пет ујутру нема изласка без посебне дозволе.

Већ  у току прве вечери полицијског часа неколико особа је ухапшено, један мушкарац је пребијен од стране полиције док је шетао пса.

Данас су медији пуни насловних страна о брзој и експедитивној полицијској акцији, индиректно али врло перфидно осуђујући те особе које не желе да подпадну под утицај ових суманутих одлука и глобалне панике.

Јер забога, зашто и како има оних који желе слободу, када су читаве нације спремне да се одрекну слободе, основног људског права, и то због чега? Једног облика вируса који је мутирани облик сезонског грипа.

Ипак, пропагандна машина меље, па нико не обраћа пажњу на званичне статистичке податке према којима годишње у свету оболи пола милијарде људи, а од истог премине више од пола милиона људи.

И на тај званични податак да је прошле године од сезонског грипа преминуло пола милиона људи, пакује се вест да је јуче само у току једног дана од од Короне преминило 400 људи у Италији!

Никоме од паничара, који поред те вести шире и фотографију нагомиланих сандука, иначе фејк фотографију узету са друштвене мреже а која је постављена чак пре две године у вези са бродом на ком су страдали мигранти, али зашто да паника не буде и мало патетична, па макар све била лаж, није пало на памет да заиста провери тај податак.

Или да се бар запита од каквих су све хроничних болести боловали преминули, који би на исти начин прошли и да су оболели од сезонског грипа, упале плућа, јаче прехладе! О тим подацима се не говори, јер су у питању подаци који разборито делују на ум, који наводе на размишљање и издвајају човека од помахнитале руље.

Зато што су људи данас – управо то помахнитала руља, добровољни учесници једног глобалног експеримента који су због страха од невидљивог непријатеља спремни да се одрекну свега. А што је најгоре читаве масе тих људи се одричу и сопствене слободе из страха од затвора, не поимајући уопште да су већ у затвору!

Такође, треба имати у виду да су у Србији уведене најдрастичније мере иако за сада има 97 оболелих и (хвала Богу) ниједан преминулу.  Да у земљама где има на десетине преминулих нема полицијских часова, да особама преко 65 година није ограничено кретање. Међутим нашој власти, не само да је мало све мере које су предузели а којима смо потпуно ограничени, спутани у сваком погледу, него се планира и забрана саобраћаја, нешто што нико не памти и није икад изведено.

Управо зато је потребан тај лицемерни аплауз за оне који раде свој посао. Да се унесе мало патетике јер они „ризикују своје животе“ јер лече особе заражене вирусом. Као да, гледајући по тим критеријумима, не ризикују своје животе лечећи оне заражене сезонским грипом, туберколозом, сидом… Како је само лако управљати руљом…

Оном руљом која ће сутра аплаудирати и председнику јер је „успешно спречио ширу заразу“ одузимајући људима основну слободу, без да погледа колико штете и колико људских живота је одузето оваквим драстичним мерама. Али коме је таква статистика уопште и потребна.

Када се све сабере, поражавајуће је сазнање да је експеримент успешан и да људи у свети има јако мало, али да се стоком сасвим успешно манипулише, да отпора овом пооробљавању малтене и нема.

Застрашујуће је и то да, не само код нас, већ у читавом свету влада и тај потказивачки карактер, да људи пријављују своје комшије, непознате на улици, па чак и своје најрођеније и да су спремни да учествују у овој шаради.

Ретки су који примају к знању информацију да смо за само неколико дана ми слободни грађани постали нечији затвореници, а још ређи они који се питају шта следи после овога, одбијајући теорије завере као забавау за залудне масе – а управо сада играју онако како свирају практичари завера, ко зна зарад чијих интереса!

Већ у овом тренутку Србија је у економског губитку од 600 милиона евра, након четири дана ванредног стања. Колики су светски губици, тренутно је неизбројиво и немогуће примити ту информацију, али је једно извесно – да је коронавирус успешно и видно вештачки изазвао највећи светску економску кризу икад. Последице свега овога осетићемо тек када светско ванредно стање прође, а по свему судећи губици које са собом носи овакав један економски пад биће далеко веће од свих сезонских вируса, упала плућа, саобраћајних несрећа, абортуса – заједно.

Када све резимирамо пробни балон је успешно надуван – свету није потребна никаква стварна опасност – довољни смо му ми несвесна руља и добровољни робови.

Прочитајте ОВДЕ како да се најбоље заштитите од корона вируса.

Извор: Васељенска

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА