Најновије

УЖАСИ КОЈИ СУ СЕ ДЕСИЛИ СИНОЋ НА БЕОГРАДСКИМ УЛИЦАМА: Туче, обијања, продаја дроге,...

У току претходне ноћи, на територији Београда у време забране кретања од 20 до 5 сати, поднето је дестак кривичних пријава због кршења те мере, затим мере самоизолације, а било је и неколико других кривичних дела.

Полиција (Фото: mup.gov.rs)

По налогу Првог основног тужилаштва у Београду одређено је задржавање до 48 сати двојици мушкараца, од којих је један у Кнез Михаиловој улици напао полицајца, док је други обио тезгу на Каленић пијаци и то у време важења "полицијског часа".

Због кривичног дела "непоступање по здравственим прописима за време епидемије" том тужилаштву су поднете кривичне пријаве против неколико особа, рекла је за Тањуг портпарол тужилаштва Славица Јокић Јанковић.

Један од њих је и српски репрезантативац у фудбалу Лука Јовић који је добио кривичну пријаву јер је прекршио меру самоизолације након што је дошао из Шпаније.

На територији надлежности Трећег основног тужилаштва у Београду полиција прошле ноћи није подносила кривичне пријаве против особа које су се затекле на улици после 20 сати, већ је изрицала само упозорења, рекла је за Тањуг портпарол тог тужилаштва Ивана Милекић.

Међутим, ово тужилаштво одредило је задржавање до 48 сати према М.Д. који се сумњичи да је држао већу количину дроге, као и тројици младића који су учествовали у физичком обрачуну у Нехруовој улици након свађе у саобраћају.

Због кршења прописаних мера и забрана и Другом основном тужилаштву у Београду у току претходне ноћи поднете су кривичне пријаве против неколико особа, рекла је за Тањуг.

Полиција је јутрос саопштила да је у току ноћи изречено више од 1.300 упозорена због забране кршења полицијског часа.

Из тужилаштва апелују на све пензионере и грађане да поштују мере које су уведе услед ванредног станај ради спречавања ширења корона вируса, јер ће у случају кршења бити приморани да против њих покрећу кривичне поступке.

Они који понове крешење забране биће ухапшени, поручују из тужилаштва.

Који статус на Фејсбуку је запалио интернет, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА