Најновије

САДА ЈЕ СВЕ КАСНО! Комунисти се извинили кинеском доктору који је упозоравао свет на смртоносни вирус! Лекар Ли ухапшен, па умро од короне!

Кинеске власти данас су ослободиле оптужби лекара Лија Венлијанга, који је био званично укорен због упозоравања на вирус корона и касније умро од те болести.

Кина се полако опоравља од вируса корона (Фото: Јутјуб)

Комунистичка партија Кине је сопштила да је полиција у Вухану повукла упозорење упућено Лију, које је укључивало и претњу хапшењем.

Лијевој породици је упућено извињење и наведено је да су двојица полицајаца ангажована у том случају "дисциплински кажњена".

После смрти Ли је постао симбол незадовољства због контроле коју Комунистичка партија има над информацијама, лажи званичника и скривања података о епидемијама, индустријским несрећама, природним катастрофама и финансијским преварама, уз кажњавање узбуњивача и независних новинара.

Полиција је у децембру упозорила Лија и још седам лекара, јер су посредством друштвених мрежа обавестили пријатеље о здравственој претњи.

Врховни суд је касније критиковао полицију, али је Комунистичка парија наставила да ограничава информисање о епидемији.

Комунистичка партија је била суочена са оптужбама за слично понашање у вези епидемије САРС 2003. године, хемијског инцидента 2005. који је довео до поремећаја снабдевања водом милиона људи на североистоку земље, тровања хиљада деце зараженим млеком, неуспеха приватних финансијских компанија после светске економске кризе.

Тврди се да су у сваком од тих случајева званичници скривали или одлагали информације које су могле помоћи људима да се заштите.

У Вухану су функционери оптужени да су у децембру наложили лекарима да не објављују податке о ширењу вируса, како се не би угрозило годишње заседање локалног парламента.

Пошто је вирус почео да се шири, лекарима је наређено да са друштвених мрежа уклоне апеле за достављање медицинске помоћи.

Полиција је привела Лија, јер је бивше колеге са студија обавестио о вирусу.

Прочитајте ОВДЕ како је Доналд Трамп одобрио први лек за корону.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА