Најновије

АМЕРИКА НА НОГАМА! Трамп ушао у рат са Њујорком! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп изразио је сумњу да је држави Њујорк, у којој се више од 5.200 људи налази у болницама због вируса корона, укључујући 1.290 на интензивној нези, потребно 30.000 респиратора.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

“Осећам да су многе изговорене бројке веће него што ће бити. Не верујем да вам треба 30.000 или 40.000 респиратора. Када одете у неку велику болницу, имају два респиратора, а сада одједном питају да ли им можемо наручити 30.000”, изјавио је Трамп.

“Ситуација је веома лоша. Нисмо видели ништа слично, али ћемо на крају морати да се вратимо на посао и мислим да можемо почети отварањем неких делова земље”, рекао је Трамп пошто је објављено да је у САД више од 81.300 особа заражено вирусом, што је највећи број на свету.

Болест је у САД однела више од 1.000 живота, а највише у Њујорку, чији је гувернер Ендру Куомо најавио да ће болнице ускоро бити препуне.

Куомо је изјавио да му савезне власти шаљу 400 респиратора, иако му је потребно 30.000.

Трамп је изјавио да ће болницама у Њујорку бити послато још 4.000 респиратора, уз тврдњу да је Куомо имао прилику да купи апарате, али је одбио.

Куомо је наручио још 7.000 респиратора, уз оцену да то није довољно.

Држава Њујорк је одобрила план да, ако буде потребно, два пацијента користе исти апарат.

Трамп инсистира да САД ускоро могу да се "отворе", пошто су многе државе затражиле од људи да уђу у самоизолацију и избегавају контакте, како би се зауставило ширење вируса.

“Мислим да можемо оторити делове, пустити их да функционишу док се не отвори цела земља. Људи желе да се врате на посао”, рекао је Трамп.

Прочитајте ОВДЕ шта предвиђа руски војни аналитичар, а тиче се евентуалног затварања Босфора.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА