Најновије

Кина ће ојачати превенцију и контролу асимптоматских инфекција ЦОВИД-19

За консолидацију достигнућа у обуздавању епидемије потребно је уложити више напора у праћење, проналажење, карантин и лечење асимптоматских пацијената.

Припадници царине међународног аеродрома Меилан воде путнике које ће превести возило за одлазак у предвиђену болницу у Хаикоу, јужна кинеска провинција Хаинан, 27. марта 2020. године. Фото: Pu Xiaoxu/Xinhua

Водећа група кинеског одговора на епидемију ЦОВИД-19 у понедељак је нагласила контролу случајева инфекција који не показују симптоме.

Група, коју предводи премијер Ли Кекианг, позвала је на побољшање стратегија и мера за превенцију и контролу како би се економски и социјални развој вратио у нормалу.

Ли, такође члан Сталног одбора Политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије Кине (ЦПЦ), председавао је састанком.

Констатујући да се позитивни тренд спречавања домаће епидемије стално шири и да се обнављање рада и производње промовише на уредан начин, на састанку је истакнуто да се свет и даље бори против пандемије ЦОВИД-19 и ризика и потешкоћа са обуздавањем епидемије у земљи би требало да буде у потпуности призната.

Састанак је позвао на веће напоре у лечењу пацијената у тешким стањима, као и карантинску и пратећу посету опорављеним пацијентима, позивајући локалне власти да објављују релевантне информације са отвореном и транспарентном политиком.

Прекогранични преноси такође би требало да буду спречени, речено је на састанаку, наглашавајући да би сви путници који уђу у земљу требало да буду тестирани на нуклеинске киселине.

Како би се консолидовала постигнућа у сузбијању епидемије, потребно је уложити више напора у праћење, проналажење, карантин и лечење асимптоматских пацијената, речено је на састанку.

Преглед на асимптоматске инфекције треба појачати, а опсег откривања треба проширити, додаје се.

Идентификовани асимптоматски болесници требало би да буду стављени под карантин, речено је на састанку, апелујући на то да се извори инфекције тих пацијената открију што је пре могуће.

На састанку је такође позвано на епидемиолошку анализу таквих инфекција ради побољшања мера превенције и контроле.

Састанку је присуствовао Ванг Хунинг, такође члан Сталног одбора Политичког бироа Централног комитета ЦК и заменик шефа водеће групе.

Да ли се под пандемијом успоставља нови светски поредак читајте ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА