Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОЈАЧАВА ВОЈНЕ КАПАЦИТЕТЕ! Тестирали вишеструки ракетни бацач (ВИДЕО)

Севернокорејски лист Родонг Синмун објавио је данас да је та земља тестирала велики вишеструки ракетни бацач како би проверила тактичне и техничке карактеристике бацача.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Како је наглашено, тест је био успешан, међутим лист није прецизирао да ли је лидер Ким Џонг Ун био присутан приликом лансирања ракета, преноси Тасс.

Јужнокорејски начелник генералштаба саопштио је да је Пјонгјанг лансирао две краткодометне балистичке ракете са источне обале из града Вонсан и да су оне летеле 410 километара пре него што су пале у море, преноси Би Би Си.

- У ситуцији када се читав свет бори са вирусом Цовид-19 ова врста војних вежби је веома непримерена и позивамо на њено обустављање - наводи се у саопштењу Генералштаба.

То је уједно четврти пут да је Северна Кореја лансирала ракете - 2., 9. и 21. марта, објавила је севернокорејска КЦНА агенција и додала да је све пробе надзирао Ким Џонг Ун.

Северна Кореја тврди да у тој земљи нема заражених новим корона вирусом, мада стручњаци сумњају у то.

Та земља раније је објавила да ће се редовна седница Врховне Народне скупштине одржати по плану 10. априла, а аналитичари предвиђају да ће се на њој окупити око 700 особа.

Северна Кореја граничи се са Кином у којој је и избила инфекција Цовид-19, а амерички војни званичник каже да је готово сигуран да постоји тај вирус у Северној Кореји.

Корона би могла да убије најмање 100.000 Американаца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА