Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН: Кандидоваћу се на изборима

Постоје три врсте Хрвата, први су нацисти у покушају, други лажни антифашисти који су заправо антисрби и коначно ту су оне кукавичке пизде, каже Драган Васиљковић по повратку из заточеништва.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Провео сам толике године у затвору, последњих десет месеци био сам у самици у Лепоглави, па ми ова кућна изолација због коронавируса у мом Београду неће нимало тешко пасти.

То каже Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган или Кеп, који је у суботу ујутро, после 13 година заточеништва, из Хрватске пребачен у Србију! Кепа су, тек што је изашао на слободу, сачекале мере самоизолације због пандемије коронавируса, па ће тако наредних 28 дана морати да проведе у строгој кућној изолацији. 

Дође ми као одмор

Васиљковић поручује да је узоран грађанин и да ће испоштовати сваку препоруку надлежних.

- Фактички сам већ од маја 2019. био у тоталној изолацији, пошто су ме затворске власти у Лепоглави од тада држале у самици. Када то издржите, ово вам дође као заслужени одмор! Не пада ми напамет да излазим било где нити да било ко долази код мене. Имам све услове да могу да проведем 28 дана у кућној изолацији. Имам телефон, који додуше још не знам најбоље да користим, имам ТВ, храну, пиће, све остало што ми треба... Верујте да ћу бити последњи који ће изаћи из карантина. Тако је то у животу, мораш нечег да се одрекнеш да би нешто друго имао - каже Васиљковић.

Он је у Хрватској осуђен на 13,5 година затвора, а у издржавање казне урачунато му је и време проведено у екстрадиционом притвору у Аустралији од осам година и девет месеци, као и у истражном затвору у Хрватској. 

Кеп каже да је осуђен невин и да је робијао само зато што је Србин.

- Мене су Хрвати у самици држали илегално. Забрањено им је да под било каквим изговором држе човека дуже од 30 дана у самици, а мене су држали од 23. маја прошле године до јучерашњег дана. И то само зато што сам Србин! - каже Васиљковић.

Обичне кукавице

Према његовим речима, током година у затвору закључио је да постоје само три врсте Хрвата.

- Нису ме у затвору физички малтретирали, они су просто кукавице. Али, тамо сам схватио, постоје три категорије Хрвата. Први су нацисти у покушају, који имају чисто усташко размишљање. Затим следе Хрвати који се крију иза имена антифашиста, а заправо су само антисрби. То вам је, на пример, председник Хрватске Зоран Милановић и таква је његова СДП. А последњи о којима нико не прича су кукавичке пизде! Не постоји прецизнији назив за те који су, на пример, напали наше ватерполисте у Сплиту - каже Васиљковић.

Кад све прође, идем у зоолошки врт

Васиљковић каже да ће, чим прође ванредно стање, прво обићи своје пријатеље у Србији, а затим отићи у зоолошки врт.

-  Прво ћу обићи моје дугогодишње пријатеље који су одвојили време чак и да ме посете у затвору у Аустралији, а то су Лане Гутовић, Весна Југовић, Бора Ђорђевић, принцеза Линда Карађорђевић... Онда ћу отићи у зоолошки врт. Мог медведа Книнџе тамо више нема, али имао је леп живот и био је вољен.  

Кандидоваћу се на изборима

Капетан Драган наглашава да има у плану да се бави политиком, али "на потпуно другачији начин".

- Нећу припадати ниједној политичкој партији. Кандидоваћу се независно. Обећао сам момцима које сам оставио по затворима да ћу се кандидовати на изборима и да ћу бити њихов глас у Скупштини. Имам обавезу према Крајишницима по затворима. Нацистичку државу Хрватску треба називати правим именом, нацистичке процесе у којима се суди невиним Србима такође. Не јурим ја ни славу, ни новце. Желим само правду и да вратимо танте за танте - поручује Васиљковић. 

Под пандемијом се успоставља нови светски поредак. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА