Најновије

ГЕНЕРАЛ ПАВКОВИЋ: Рат са НАТО пактом се могао избећи, али по цену предаје Космета (ВИДЕО)

Сваки рат, по сваку цену, треба избећи, каже генерал Небојша Павковић и истиче да је цена избегавања рата била предаја Косова.

Павковић (Фото: Јутјуб)

Током агресије на Савезну Републику Југославију, генерал Павковић је обављао дужност команданта Треће армије Војске Југославије.

''Онај ко није ратовао и није учествовао у рату, онај ко није доживео страхоте рата – крв, убијање, разарање, тај не зна шта је рат. Рат је требало по сваку цену избећи. Само је питање било по којој се цени могао избећи рат. Ви знате шта се дешавало у Рамбујеу и Паризу, да је тамо био ултиматум да наша држава практично преда Косово и дозволи улазак трупа на простору читаве Србије и Југославије. То нико није могао да прихвати и то је био окидач'', рекао је, између осталог, генерал Павковић, и казао да је припрема за агресију на нашу земљу почела је још у рано пролеће 1998. године.

''Челници из НАТО-а, европских земаља и Америке су констатовали - ко год да је био на Милошевићевом месту, не би могао да прихвати оно што је тражено у Рамбујеу'', казао је Павковић.

Русија испоручује С-400 Србији по цену конфронтације са Западом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srpskoujedinjenje. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА