Најновије

НАТО ГРЕШКОМ ОТКРИО ТАЈНУ ИТАЛИЈАНСКЕ МОРНАРИЦЕ: Због једног додатка ове подморнице су најсмртоносније на свету (ВИДЕО)

Вежба НАТО вежба Дајнамик Манта почела је на Медитерану у фебруару. Једна од објављених фотографија италијанске подморнице показује нешто посебно занимљиво.

Италијанска подморница (Фото: Јутјуб)

Није очигледно необученом оку, али на леђима има 7 сивих блокова. Они нам говоре нешто о могућностима тајне мисије подморнице. Они су прилог за једну од најразличитијих способности италијанске морнарице: мини подморнице специјалних снага. Италијанска морнарица је веома тајна по питању ових могућности, па је потребна одређена количина информисаних нагађања.

Италијанска морнарица може да тврди да је изумела модерне рониоце специјалних снага. Чак и у Првом светском рату су потапали борбене бродове користећи „људска торпеде“. Тада су у Другом светском рату постигли неке драматичне успехе, због којих су их други пратили. Овај фокус се наставио током хладног рата и шире, али је држан у великој тајности. Морнаричка јединица специјалних снага, COMSUBIN, блиско је сурађивала са британским SBS, француским командантом Хубертом и америчким морнарицама SEALs, између осталих.

Италијански консултанти су такође имали значајан утицај на израелске и јужноафричке капацитете, снабдевајући се мини подморница и обуком. Иако ће многи читаоци бити свесни мини подморница које користе америчке Фоке, италијански дизајни су практично непознати.

Међутим, несигурност их не чини мање значајним. Заправо се каже да су италијански дизајни десет година испред свих осталих. Колико је то данас тачно може се само нагађати, али они су свакако врхунски.

Додатак на подморници највероватније је за колевку која носи мини подморницу. Ово је познато као ронилачко возило за испоруку (SDV)  и може превозити најмање 6 ронилаца. Гради га CABI Cattaneo из Милана, Италија, али врло је мало информација доступно и нема поузданих фотографија.

Друга могућност је да додаци буду за хангар специјалних снага, познат као склониште за суву палубу (DDS). Ово може да превози бродове или неколико ронилачких погонских возила (DPV). Сматра се да италијанска морнарица користи милански CABI Cattaneo hangar "Deep Guardian" и Rotinor Blackshadov 730 DPV.

Ове способности специјалних снага омогућавају италијанској морнарици јако дуг досег на Медитерану. Високо обучени COMSUBIN командоси могу се прикривено изаћи на непријатељску обалу. На пример, појавиле су се гласине о италијанским специјалним снагама које делују у ратом разореној северној Африци. Без обзира да ли су подморнице биле умешане, могућности италијанских подморница су много веће него што се зна.

Сиријска војска запленила побуњеницима тенк Т-90. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/ Forbes

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА