Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ: Сваки излазак на литије брише по једно слово из злокобног и антицивилизацијског закона

Ови неокомунисти су отишли даље и од Турака и од комуниста, поручио Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије.

Владика Јоаникије (Фото: Јутјуб)

У пљеваљској цркви Свете Петке вечерас је Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије са свештенством служио молебни канон Пресветој Богородици, а потом заједно са својим домаћином Епископом милешевским г. Атанасијем и свештенством улицама Пљеваља предводио крсни ход у којем су учествовале хиљаде Пљевљака.

Поздрављајући владику Јоаникија и сабрани верни народ, владика Атанасије је рекао да се посведочују речи Светог пророка Давида да ништа није тако лепо и красно као када су браћа заједно.

Владика Јоаникије је позвао народ да истраје у праведној борби против насиља над Црквом.

„Сваки излазак брише макар по једно слово из тога злокобног закона, антицивилизацијског, дискриминаторног, назадног закона, закона који је изазвао оволике проблеме у Црној Гори.  А могла би власт, и ми је увек на то позивамо, да врло лако реши тај проблем – да повуче закон, да повуче оне дискриматорске, антицивилизацијске, назадне одлуке које нема ни једна држава. Ниједна савремена држава не доноси такве законе“, рекао је он.

Нагласио је да су Турци рушили наше светиње, али их нису одузимали.

„Комунисти су одузимали црквену земљу, али нам нису одузимали светиње. Ови су отишли даље и од Турака и од комуниста, ови неокомунисти“, нагласио је Епископ будимљанско-никшићки.

Поручио је да је наша снага у вери и правди, у истини и Богу, у заједништву.

„У овоме достојанству, у овој праведној борби да истрајемо овако, као цивилизова, културан и продуховљен народ, народ Светога Саве и Светога патријарха Варнаве. Тога сте ви свесни, нарочито овде у Пљевљима, у Старој Херцеговини“, поручио је владика Јоаникије.

Борећи се за право, додао је он, и за слободу вере, боримо се за основне цивилизацијске тековине.

„Овај несрећни закон уздрмао је цео правни поредак Црне Горе, створио правну несигурност. Али, сви то виде, и на истоку и на западу, и на северу и на југу. Види цео народ, али јадна и несрећна власт не види. Заслепили су од моћи, силе и од пара. Ми их позивамо на дијалог, на разум, да ово реше као људи. И даће Бог, само ми да истрајемо у овој нашој одлучности и решености. Морамо да истрајемо, јер се боримо за оно што је најсветије. Не смемо да попустимо“, закључио је владика Јоаникије.

Како су Руси подржали борбу за српске светиње, погледајте ОВДЕ!

 

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА