Најновије

Боље да нас корона све побије, него Косова да се одрекнемо

Пробудим се кукавац, нешто ми се занебесало, каже Матија Бећковић. И мени,кад сам чуо од уредника колико је Срба прочитало како је усташки режим Монтенегра макао из хола КБЦ Подгорица, слику Косовке дјевојке. Тачно сам се сам себе постидио. Знам и видим тежину момената, борбу са Короном, али стид није престајао. Питао сам се гдје сам то ја? Јели могуће да читав дан слушамо и читамо о томе иде ли предсједник Вучић у карантин или не? Ако је по закону нек иде, ако није, нек настави да ради свој посао.

Александар Вучић и Ана Брнабић (Фото: Predsednik.rs)

Пише: Велимир Ераковић

Задруга и остале глупости су ту,само да народ не мисли о битним стварима. Наравно и незаобилазни др Кон који нам одређује број дана у притвору.

Опозиција које нема и личи на циркус, ликује што његов син Данило има Корону. Срамно и нељудски, kажу да није радно способан. То најбоље зна он, а ја Данилу желим брз опоравак и да побједи ову опаку болест, као и свим обољелим. И опет се вратим свом стиду и сјетим ријечи Његошевих ,,Надање је наше закопано на Косову у једну гробницу,,. Због тога оћу опет да пишем о Косову и Метохији. Боље да нас корона све побије, него Косова да се одрекнемо.

Није лако говорити о Косову и Метохији, јер су о најсветијој српској земљи кроз историју говориле наше најмудрије главе.

Један од тих умних људи је рекао да је Косово најскупља српска ријеч, а ја бих додао да је Косово најсветија и најврједнија српска ријеч. Косово је и најтрагичнија српска ријеч, јер од 1389. па на овамо гинемо и крв проливамо из године у годину, из деценије у деценију, из вијека у вијек. И тек што га вратимо неко опет крене да нам га отима. 

Све што је у вези са Косовом је трагично, али исто тако и узвишено, па је и наш највећи пјесник Његош, уједно, и трагични јунак косовске мисли, како то лијепо рече Иво Андрић, тако  да Косово и Метохија није ствар прошлости, како се сада покушава наметнути српском народу.

Опет Косово, можда, у једном дијелу, јесте ствар прошлости, пошто се много помиње у историји, али, Косово је нераскидивно везано за садашњост, а још више за будућност српског народа.

Зато нико нема право а понајмање јавни сервис РТС, да нам покуша онако на један прилично аматерски начин подметнути да Косово није наше. Јер за разлику од њих, Косово је не само нама, већ и нашим потомцима урезано у свијест, као дио срца које куца у њиховим грудима и као дио њихове душе. И ту нема никаквог двоумљења, а нарочито га нема међу Србима из ЦГ, који су се рађали и умирали вјековима са косовским завјетом на уснама и у погледу. 

И зато братска молба, не радите више ово што сте радили, јер образ је најлакше изгубити, а код нас Срба из ЦГ се за образ, Косово и српство глава давала и глава даје и дан данас. 

Догодине у Призрену!

Ераковићев текст “Косовка дјевојка” прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА