Најновије

ХАОС ИСПРЕД ЦРКВЕ НА ПРАЗНИК: Свештеник изговарао најгоре увреде, верници дивљачки напали новинаре (ВИДЕО)

У месту Сиробоја у сплитској жупанији дошло је до инцидента у цркви Жупе св. Леополда Богдана Мандића, а њега је направио свештеник Јосип Делаш.

Фрка у Сплиту (Фото: Јутјуб)

Након што је пре недељу дана извређао полицајце који су га упозорили да окупљањем верника на миси крши закон и прописе који су на снази због ситуације с коронавирусом, сада су људи у његовој цркви насрнули на новинаре, а ни жупник се на Ускрс није суздржао од тешких увреда.

- Нека вас ђаво носи, ајте к врагу! Ђаволи, масони, однео вас ђаво што пре! Ајде, немојте ср*ти по нама, ајте ћа! - урлао је свештеник терајући новинаре испред цркве.

Непосредно пре његовог испада један од људи из цркве напао је новинарку Далматинског портала која је снимала окупљање, избио јој мобилни из руке и вратима цркве јој прикљештио руку. Међу нападнутима била је и сниматељка Н1 телевизије, јавља Н1.

Друге новинарке и новинаре су вређали, називајући их најгорим погрдним именима.

Упркос упозорењима из Сплитско-макарске надбискупије и прекршајној пријави полиције, након што је на Цвети одржао мису и позивао вернике да уђу у цркву, мису је ипак организовао и данас на Ускрс. Делаш је пре недељу дана извређао полицајце, а кад су му покушали уручити пријаву, одбио ју је примити и потписати.

Залепили су му је на врата цркве, а он је само на папирић надописао: "Југомилиција".

Полиција је дошла након данашњег инцидента и испитује све сведоке. Дон Делаш је након мисе стао пред камере и покушао објаснити свој дивљачки чин.

Прочитајте ОВДЕ  какав се то хаос дешава у Црној Гори.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА