Најновије

УСКОРО НОВЕ МЕРЕ? Несторовић открио: Стари и аутистична деца моћи ће у шетњу у време полицијског часа

Члан кризног штаба за сузбијање коронавируса, пулмолог Бранимир Несторовић открио је да ће у наредним данима бити одређено време када ће старији од 65 година моћи да шетају у време полицијског часа јер су више од месец дана затворени у кућама. Идеја је да излазе напоље само појединачно и то у кругу од 200 метара од куће.

Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Несторовић прецизира да је ово још незванична информација, али да се разматра на седницама Кризног штаба. Излазак старијим грађанима требало би да се омогући пред Ускрс, али пулмолог упозорава и на оно што се догодило у дому за старе у Нишу где је заражено 140 људи.

„Дакле, треба бити опрезан, тако да ћемо видети. Пуно смо разговарали и за дан два ћемо одлучити како ће старијим од 65 година бити омогућено да и они мало прошетају. Сутра ћемо вероватно дозволити да се деца са аутизмом прошетају у време полицијског часа“, најављује саговорник.

На питање колико ће трајати полицијски час у току предстојећег празнично-нерадног викенда, Несторовић истиче да ће тек бити одлука када ће он почети односно завршити се. Сматра да је четири дана – од четвртка до уторка - превише, али да свакако забрана кретања мора да траје дуже него претходног викенда:

„Можда ћемо омогућити да на Велики петак раде радње до 13 часова, а мала је вероватноћа да у понедељак неће бити полицијски час. Сада када смо у шестој недељи и када очекујемо силазне трендове не смемо да дозволимо луксуз да покваримо све“.

Прочитајте ОВДЕ   кога је то полиција ухапсила због кршења забране кретања.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА