Најновије

ИЖИВЉАВАЊЕ НАПРЕДЊАКА: Пензионер добио батине јер је одбио пакет помоћи од СНС

Александар Петронијевић, пензионер из златиборског села Голово, тврди да су га напали напредњаци само зато што је одбио да од њих прими пакет са основним животним намирницама, које су прикупили и делили активисти СНС у Чајетини.

Илустрација (Фото: pixabay/ Правда)

„Хуманитарну“ акцију чајетинских напредњака, како се сазнаје, донацијама је помогао Град Београд.

Седамдесетогодишњи Петронијевић сведочи за Данас да су га, у петак око 16 часова, испред куће његовог пријатеља у селу Голово, физички напала браћа Игор и Никола Стојић, у присуству Ђорђа Дабића, повереника СНС у Чајетини, кандидата за посланика и одборника те странке, и да су му оштетили аутомобил. Петронијевић каже да је нападнут наочиглед свог малолетног унука, који био уплашен и тражио од деде да беже кући.

– Нудили су ми неки пакет помоћи, по кило соли и брашна, литар уља и још нечега. Они су то делили пензионерима по селу. Нисам хтео да узмем пакет и питао сам их одакле им паре за то и рекао да су то платили народним парама, а они су рекли да су пакети стигли из Београда, казао је за Данас Петронијевић.

Уследила је расправа, а један од тројице напредњака, како додаје, оптужио га је да је „за Милана Стаматовића“ (председник Здраве Србије и дугогодишњи председник општине Чајетине, прим.аут), а потом му упућивали псовке и терали га да иде кући.

– После препирке, Дабић је узео штанглу и почео да виче и скаче, од чега се мој унук уплашио. Никола Стојић ме је ухватио за врат, а потом је пришао и његов брат Игор који ме је ухватио за рамена и оборио на асфалт, од чега сам разгулио лакат и колено. Некако сам успео да се искобељам, сео у кола и са унуком отишао кући, сведочи Петронијевић и истиче да није члан ниједне странке.

На његов позив, у његову кућу, убрзо је стигла полиција којој је испричао шта се догодило. У понедељак ујутро, додаје Петронијевић, звали су га из чајетинске полиције да дође и да поново да изјаву о нападу и о штети на његовом аутомобилу, на коме су поломљена штоп-светла. Том приликом је, каже, против тројице напредњака поднео пријаву.

Напредњак Ђорђе Дабић је све негирао и саопштио да је „потпуна измишљотина да је било ко претучен током поделе хуманитарних пакета“.

– Очигледно је племенита акција, којом је више од 1.000 домаћинстава у Чајетини добило конкретну помоћ у намирницама, некоме веома засметала па нас и не чуди овакав медијски напад са лажном вести. Јавно кажем да ћу тужити све који су пласирали овакву тврдњу и да ћу сав новац који добијем на суду уплатити за децу ометену у развоју „Зрачак“ из Чајетине“, наводи Дабић у писаној изјави достављеној Данасу. У телефонском разговору за Данас додао је да не жели даље да се упушта у ту проблематику, јер је све што је имао да каже, навео у својој изјави.

– То је лаж и мораћу да тужим све медије који су ме опљували. Не могу да дозволим да пишу да сам тукао неког старца, запретио је медијима Дабић, а потом додао је „био у полицији и да ће поднети кривичну пријаву за лажно пријављивање, јер то“, навео је, „угрожава његову кандидатуру за народног посланика“.

На питање да ли је тачно да је део помоћи, коју су он и активисти СНС делили у Чајетини, обезбедио Град Београд, односно, како мештани наводе, да је то „Весићева помоћ“, он је казао да део донације потиче из „Банке хране, са којом сарађује Град Београд, а да су део обезбедили привредници са Златибора“.

– Успели смо да обезбедимо донације које смо дали Црвеном крсту и Центру за социјални рад, а део смо поделили по месним заједницама, казао је за Данас Дабић и објаснио да је „он организовао ту акцију, јер није хтео да се помињу политика и било која странка“.

Говорим истину

– Није ме тукао Дабић, већ браћа Стојићи. Имам фотографије са повредама лакта и колена и они могу да причају шта год хоће, али ја говорим истину, каже Петронијевић.

Доктор Кон поднео оставку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА