Најновије

ПОВУКАО ОСТАВКУ: Кон се предомислио после разговора са Вучићем! Остаје у Кризном штабу

Епидемиолог Предраг Кон остаће члан Кризног штаба, потврђено је у Председништву Србије где се доктор Кон састао са председником Србије Александром Вучићем.

Доктор Кон (Фото: Влада Србије)

Кон ће се, како је најављено из Председништва, обратити на конференцији у 15 часова.

Кон је претходно на Фејсбуку најавио да је "време да се повуче и препусти бољима да воде пандемију" због ситуације у Геронтолошком центру у Нишу где је од коронавируса оболело 135 корисника, уз тврдњу да га оптужују да је он главни кривац за уношење вируса у ту установу.

Епидемолог Предраг Кон је јутрос најавио оставку због како каже због напада на њега и здравствени систем. Он је одлучо да се повуче и препусти другима да воде пандемију.

"Губим стрпљење", рекао је Кон за Пинк, поводом поста на Фејсбуку у којем је написао да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију.

Он рекао да је људима очигледно лакше да увек траже кривце и да опсују некога, него да се осврну на сопствену одговорност.

"У овој ситуацији сви су нешто криви, али ово је виша сила, сама појава вируса. Друштво треба што више да се скупи, да буде зајено, да се одбрани од воируса, а ми смо као друштво издељени", рекао је Кон.

Кон је раније на фејсбуку објавио је да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију, а на тај потез су га, како је навео на фејсбуку, навели напади на њега и Кризни штаб, посебно након продора корона вируса у Геронтолошки центар у Нишу.

Како Пинк сазнаје, да ће председник Србије Александар Вучић дати  све од себе и молиће га да настави да ради свој посао у овим тешким данима за Србију.

Полицијски чaс од 108 сати, од четвртка до следећег уторка. Да ли нам се спрема најригорознија мера забране до сада прочитајте ОВДЕ.

Извор: Пинк/Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА