Најновије

Епидемија нестаје већ за неколико недеља! Прогноза француског професора охрабрила свет

Епидемија вируса корона могла би да нестане током пролећа и да кроз неколико недеља више не буде нових случајева. То је охрабрујућа порука коју је послао чувени француски професор Дидије Раул, у свету познат по третману антималаријским леком хидроксихлорокином у комбинацији с антибиотиком азитромицином.

Вакцина против коронавирсуа (Фото: Синхуа)

Његова изјава је изненадила читав свет, који се бори с опаком пандемијом, јавља Спутњик. Међутим, он је истакао да је ову могућност најављивао и раније.

- Разлози су изузетно чудни и уобичајени код највећег броја виралних респираторних болести. То је доста банално - објаснио је Раул због чега би епидемија изненада могла да се повуче.

Раул је то саопштио у видео-обраћању, што је његов уобичајени начин комуникације у последње време. - За нас епидемија прогресивно нестаје - охрабрујућа је порука Раула.

Он је то поткрепио податком да је у његовој медитеранској инфективној клиници у Марсеју на врхунцу епидемије било 368 нових случајева у току једног дана, а да их сада има од 60 до 80. Он је то окарактерисао као значајно смањење броја детектованих случајева, а као још значајнији податак навео је број људи који долази на тестове, а представљају асимптоматичне случајеве.

На његовој клиници било 368 случајева, сада само 60

 Доктор Раул је ову здравствену кризу упоредио са неким ранијим епидемијама у Француској, истичући да је већи морталитет био 1997, 2000, 2009. и нарочито 2017. године.

Он је рекао да овом епидемијом треба управљати што је могуће професионалније, без страха и забринутости, дијагностиковањем, изоловањем и третирањем пацијената да би се избегло да буде више мртвих.

Спектакуларни резултати

Раул је такође поново похвалио третман хидроксихлорокином. Изнео је податке да је досад на његовој клиници урађено 76.768 тестова на 32.083 пацијента, да је 4.296 било позитивно, а да је 2.628 третирано третманом који он препоручује и да је преминуло укупно 10 пацијената, што је морталитет мањи од 0,5 одсто и то је представио као најспектакуларнији резултат у свету.

Прочитајте ОВДЕ  какав је то нови велики ризик за Европу.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА