Најновије

ДА ЛИ ПРЕЛАЗЕ "ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ": Састанак премијера Србије и "премијера Косова"

БРИСЕЛ - Дијалог Београда и Приштине биће настављен 27. јануара састанком српског премијера Александра Вучића и косовског премијера Исе Мустафе, саопштено је данас у Бриселу.
Могерини у Приштини (Фото: ЈуТјуб)

Могерини у Приштини (Фото: ЈуТјуб)

Дијалог на највишем нивоу ће бити вођен уз посредовање високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини, објављено је на сајту европске службе за спољно деловање (ЕЕАС). У кабинету премијера Србије Танјугу је потврђено да ће Вучић учестовати у дијалогу 27. јануара. Премијер Вучић је почетком месеца проценио да Србију очекују тешки разговори са Приштином, али да проблеми морају да се решавају јер је то и у интересу Срба на Косову и Метохији, али и Албанаца. Косовски премијер Мустафа, такође је данас потврдио учешће, иако је недељама пре тога настојао да долазак у Брисел услови неким уступцима. Из канцеларије Федерике Могерини најављују да ће на састанку две стране размотрити примену постојећих споразума и разговарати о даљима корацима у оквиру дијалога. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је раније данас да ће главна тема следећег састанка представника Београда и Приштине у Бриселу бити спровођење договора о Заједници српских општина (ЗСО). Ђурић је рекао да је за Београд на предстојећим разговорима у Бриселу тема свих тема спровођење споразума о ЗСО и да мора бити донета извршна уредба о оснивању заједнице на начин на који је договорено 25. августа прошле године. Он је казао да ће уз ЗСО на дневном реду разговора у Бриселу нужно бити и владавина права - укључујући и право на фер суђење Оливеру Ивановићу за које је оценио да је изостало у досадашњем процесу, пренео је Танјуг.
Прочитајте још:Вучић: Избори ће бити расписани за 45 до 50 данаДОДИК НАЈАВИО РЕФЕРЕНДУМ: Силеџије из Европе се понашају као да им цветају руже!ШИПТАРКЕ ДРМАЈУ ИСЛАМСКОМ ДРЖАВОМ: Жене са Косова на челу џихадистичких кампова
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА