Најновије

ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО! Овај датум нико није очекивао: Ево када ће бити одржани избори!

Парламентарни избори у Србији биће одржани највероватније између 5. и 19. јула.

Да ли ће избори бити одржани у јулу?

Избори који су били заказани за 26. април, па су потом због пандемије корона вируса одложени,  биће одржани у јулу.

Пре тога, очекује се укидање ванредног стања.

Вучић: О изборима у Србији одлучују Устав и закони

О изборима у Србији одлучују Устав и закони, а не ЕУ или неко други, шта год ко мислио, изјавио је председник Александар Вучић и истакао да ће парламентарни избори бити одржани када се земља избори са епидемијом вируса корона.

“Када се то догоди, у неком тренутку, изаћи ћемо да разговарамо са свима који су желели да учествују на изборима”, рекао је Вучић.

Како је рекао, ако још неко жели да учествује на изборима, апсолутно нема ништа против, те да чак и разуме потребу људи, који су, каже, уверени да могу да искористе незадовољство једног дела грађана.

"Они који су до јуче говорили да је бојкот једино решење, желе да искористе незадовољство људи, јер морају да седе у кући, да се понашању дисциплинованије, биће тежа економска ситуација, јер смо претпиставили животе људи свему друго", рекао је Вучић.

Гојковић: Нема бесконачног отезања са одржавањем избора

Неће бити новог расписивања избора, јер су избори већ расписани, само ће бити одређен нови датум њиховог одржавања, изјавила је председница Скупштине Србије Маја Гојковић и истакла да ће избори бити у законском року.

Не можемо бесконачно да отежемо са одржавањем избора, каже Гојковић и подсећа да је договорено са свим политичким странкама које учествују на изборима да подрже прекид изборних радњи, а да се избори морају одржати у складу са Уставом и законима.

"Убеђена сам да ће избори бити одржани у законским роковима, само ће се одредити нов датум, о чему ће бити одлучено након консултативног састанка са политичким странкама, које су одлучиле да изађу на изборе", казала је Гојковић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Марко Видојковић рекао о државном врху Србије.

Извор: Блиц/ТВ Пинк/ТВ Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА