Најновије

ТРАМП ПОСЛАО ПРИВАТНО ПИСМО КИМУ: Сестра великог вође открила садржај тајног документа!

Доналд Трaмп упутио је писмо лидеру Северне Кореје Ким Џонг-Уну, изразивши спремност да помогне у борби против корона вируса, потврдила је у недељу Северна Кореја.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

- Желео бих да изразим искрену захвалност америчком председнику што упућује речи подрше и вере нашем председнику - рекла је Ким Џо Јонг, сестра севернокорејског лидера и помоћница политике

Она је похвалила писмо председника Трампа и навела да је писмо пристојно.

- Господин Трамп у писму је "пожелео породици председавајућег и нашем народу благостање - рекла је, позивајући се на свог брата по једном од његових званичних титула.

Бела кућа је потврдила да је Трамп послао Ким Џонг-уну писмо, али није коментарисао његове специфичности.

Трамп и Ким више пута су покушавали да успоставе боље односе.

Размењивали су неколико личних писама пре и после првог самита у Сингапуру 2018. године, а у једном тренутку господин Трамп рекао је да су се Ким и он један у другога "заљубили".

Међутим односи између Пјонгјанга и Вашингтона су се охладили од другог самита лидера, који је у Вијетнаму одржан прошлог фебруара.

Разговори су пропали због разлике у вези са тиме колико би Северна Кореја требало да демонстрира свој програм нуклеарног оружја и када би Вашингтон требао да смањи санкције.

Од тада, Ким је више пута рекао да Северна Кореја више није заинтересована за дипломатију са Сједињеним Америчким Државама, осим уколико не промени своју непријатељску политику, укључујући санкције.

Такође је подсетио да земља више не осећа обавезу коју је сама себи наметнула мораторијумом за тестирање нуклеарног оружја и балистичких ракета дугог домета.

У суботу је господин Ким присуствовао тестирању две балистичке ракете кратког домета од стране његове војске.

Ким Ио Јонг рекла је у недељу да је њен брат "поново поменуо његове посебне личне односе са председником Трампом и да цени његово писмо." Али рекла је да добри лични односи двају лидера нису били довољни за побољшање веза њихових земаља.

Високи званичник Трампове администрације, који је инсистирао на анонимности, рекао је да је председниково писмо у складу са његовим напорима да сарађује са светским лидерима током пандемије корона вируса.

Званично, Северна Кореја није пријавила ниједан случај корона вируса, мада пише да води свеобухватну кампању против тога.

Спољни здравствени стручњаци страхују да би Северна Кореја могла скривати епидемију.

Мицотакис би могао да одложи обраћање о мерама? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА