Најновије

МАНИПУЛАЦИЈА КОРОНА ВЕСТИМА: Са аналитичаром Обрадом Кесићем о томе да ли да верујемо страним медијима? (ВИДЕО)

У новом издању емисије ТВ Хелм Каст обрађивала се тема медија, тачније колико треба да верујемо страним медијима, чије информације преносе и домаћи. Да ли се и колико манипулише и шта је заиста тачно а шта не у том мору вести. На ту тему разговарано је са политичким аналитичаром Обрадом Кесићем, који је иначе и дугогодишњи шеф представништва РС у Вашингтону и са Маријом Петричевић која је пренела најсвежије информације из Италије. Аутори и водитељи су Нада Грујић и Игор Маринковић.

Обрад Кесић (Фото: Јутјуб)

- Људи су збуњени контрадикторним информацијама, једни мисле да је ово слично грипу, па сматрају да тако треба да се понашају, а с друге стране медији бомбардују табелама ко у спорту где се откуцава број жртава у свету, Америци, и то ствара једну панику. Кад видите снимке који стижу из Њујорка, Италије, укључује ту и страх који је нерационалан. Накуповали су тоалет папир, воду, за шест месеци.. али исто тако и оружје због којег се не уводе репресивније мере, јер би одлепили, иначе су СОС линије за психолошку помоћ преоптерећене. Сетимо се ситуација елементарни непогода попут урагана на пример, где су људи били веома наелектрисани па су се и дешавали такви инциденти. Тренутно се води дебата да ли треба или не треба носити маске, чему доприноси и Трампово понашање. Медији пишу онако како су му или наклоњени или нису, а такве вести преносе и српски медији...Опет с друге стране и амерички имају одређену врсту цензуре, па је тако руска помоћ упућена Америци пропраћена са тек минут два кратким прилогом и то тек на крају вести, јер Американцима је и даље главни непријатељ Русија, а не Кина, рекао је Кесић између осталог.

Марија Петричевић је говорила о ситуацији у Италији, и јењавању епидемије, будући да је број излечених премашио број заражених и умрлих. Опет очекује се и други талас епидемије, тако да је будућност и даље неизвесна.

- У карантину сам од 17 фебруара, када сам се вратила из Аустрије, путујем доста по Азији, Пацифик...сада радим од куће (маркетинг), лепо смо се организовали. Италија није била спремна за ово, не знам који би здравствени систем био спреман за овакву епидемију. Италијани су медитеранци нису дисциплиновани и не схватају своју државу озбиљно, као и ми. Фалио је завод за јавну заштиту здравља, или инстуитут типа Батут чији би се представници појавили пред медијима и објаснили шта се дешава, дали инструкције. Овде је то завршило тако што су се лекари реаговали па док је то прошло све нивое власти и дошло до владе онда је влада почела да доноси политичке одлуке.., рекла је Петричевић.

Дошло је до бомбардовања разним информацијама...наравно појавили су се и видеа која како разоткривају целу ситуацију, али о свему ћете сазнати уколико погледате овај видео.

Прочитајте ОВДЕ   шта се то ново дешава у Француској.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА