Најновије

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ У СТРАХУ: Вирус ће се вратити!

Директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић јутрос је говорио за ТВ Прва на тему коронавируса.

Доктор Стевановић (Фото: Влада Србије)

Доктор је на самом почетку разговора истакао да на клиници тренутно имају 80 пацијената, од тога на респираторима троје, а на интензивној 8 болесника у веома озбиљном стању.

Актуелну ситуацију је оценио као "смиривање које нам даје могућност да предахнемо", али да ћемо тек наредних дана имати праву слику о томе колика је наша одговорност када је реч о коронавирусу.

Доктор је апеловао на грађане наглашавајући да "попустање мера не значи крај епидемије, него да смо од рестриктивних метода прешли на самоодговорност".

- Надамо се да су грађани схватили озбиљност ситуације - каже он.

Говорећи о кинеским лекарима, рекао је да су они "закључили да смо се од самог почетка добро носили са ситуацијом и да смо успели да будемо корак испред епидемије".

Стевановић је захвалио колегама из Русије, Светске здравствене организације и Италије на саветима и помоћи да се ситуација стабилизује.

- Као инфектолог увек страхујем од тога да свака болест за коју немамо апсолутну заштиту, а то је вакцина, може да се врати! - истиче он.

- Као човек који воли свој народ верујем у своје грађане, сваки пут смо изашли из тешких ситуација. Мислим да ће се понашати онако како треба, да бисмо могли да наставимо да живимо, а да немамо претерано велики број оболелих - објашњава доктор.

Стевановић је истакао да "о снази вируса можемо причати тек када будемо радили секвенционирање вируса". Није могао дати процене о томе шта нас чека на јесен, већ је нагласио да се фокусирамо на тренутну ситуацију.

- Далеко је да мислимо о јесени, прво треба проценити актуелно стање - закључује он.

Хулигани током ноћи претили грађанима! Драматичне сцене на улицама српске престонице. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: republika.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА