Најновије

НОВИ НАПАД НА СИРИЈУ: Испаљене ракете, бомбардован југ земље! Детонације одзвањале километрима далеко!

Израелски авиони испалили су неколико ракета са окупиране Голанске висоравни на циљеве у јужној Сирији, јавили су сиријски државни медији.

Илустрација (Фото: iaf.org.il)

Напад долази само неколико дана након што су сиријски медији објавили вест о "израелској агресији из либанског ваздушног простора", у којој су убијена најмање три цивила.

Израелски хеликоптери испалили су неколико пројектила са окупиране Голанске висоравни на циљеве на југу Сирије, јавила је новинска агенција САНА. Према САНА, напад је начинио само "ограничену материјалну штету", без жртава.

Непотврђени извештаји кажу да су се експлозије чуле у провинцијама Ал Кунеитра и Дара, на југу Сирије, где су смештене либанска милиција Хезболах и иранске снаге "Кудс".

Рано у понедељак новинска агенција САНА известила је да су сиријски системи противваздушне одбране пресрели неколико ракета које су, како је речено, лансирале Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Дамаск је у више наврата оптуживао Израел за вршење илегалних ваздушних напада на Сиријску Арапску Републику, позивајући међународну заједницу да изврши притисак на Тел Авив поводом тог питања.

Тел Авив је, међутим, преузео одговорност само за неке од ових ваздушних удара.

Сиријска војска гази џихадисте по Идлибу! Свим снагама засули непријатеља! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА