Најновије

ИГРАЈУ СЕ СА ВАТРОМ: Велика Британија на мети Путина

Русија ће уложити формални дипломатски протест Британији због Путинових тврдњи да је Велика Британија обучила украјинске ударне снаге за напад на Русију.

Током говора на економском форуму у Владивостоку, Путин је рекао да његова служба безбедности ФСБ испитује украјински тим који делује у Русији. Испоставило се да је то диверзантска група украјинских специјалних служби“, рекао је он.

„Истрага је показала да су они били задужени да оштете једну од наших нуклеарних станица експлозијом далековода... да оштете рад електране. И ово није први покушај“, тврди он.

Затим је изјавио: „Током испитивања су признали да су обучавани под надзором британских инструктора.

„Да ли разумеју са чиме се играју или не? Да ли они провоцирају наш одговор на украјинским нуклеарним локацијама, нуклеарним станицама или шта?“, рекао је он, а затим додао: „Да ли британско руководство, или премијер, зна шта њихове специјалне службе раде у Украјини? Или уопште немају појма? Ваљда је и ово могуће. Претпостављам да је могуће да британске специјалне службе делују по наређењу Американаца. У сваком случају, знамо крајњег корисника.”

Тада је рекао да зна да ће после његових речи бити повици „ово су претње“, „нуклеарна уцена“ и тако даље.

Путин, који је био шпијун КГБ-а у Хладном рату, такође је рекао присутнима на форуму да их је уверавао да је све што је рекао истина. „Уверавам вас да је ово потпуна, непатворена истина“, рекао је он.

„Значи, ови нам то говоре током испитивања. Знам да ће неки рећи 'на нишану ће рећи било шта'. Ово није истина. А руководство британских специјалних служби зна да говорим истину. Али нисам сигуран да руководство Велике Британије разуме шта се дешава“, рекао је Путин.

Путин, међутим, није прецизирао који је огранак британских специјалних служби обучавао украјински диверзантски тим.

Тада се огласила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која је изјавила да ће Москва поново упутити формални дипломатски протест Лондону због навода Путина, пренео је Дејли мејл

САМО ЗА БРАТА КИМА: Путин демонстрира "силу Тихог океана".

Извор: Б92.нет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА