Најновије

САМО ЗА БРАТА КИМА: Путин демонстрира "силу Тихог океана"

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном имао отворену размену мишљења о ситуацији у региону и билатералним односима.

Путин је за телевизију „Русија 1“ изјавио да је са лидером Северне Кореје такође разговарао о развоју односа у области пољопривреде.

„Разговарали смо о развоју пољопривреде и у том погледу, наравно, имамо шта да понудимо. Пружамо и хуманитарну помоћ земљи. Али поред хуманитарне помоћи, постоји могућност да једноставно равноправно радимо. И ту нису лоше перспективе“, приметио је Путин.

Када је у питању сарадња са Пјонгјангом у војно-техничкој сфери, Русија поштује међународне обавезе, али у оквиру правила постоје могућности за сарадњу, приметио је руски лидер.

„Постоје одређена ограничења. Русија се придржава свих ових ограничења. Али постоје ствари о којима, наравно, можемо да разговарамо, разговарамо, размишљамо о томе. И ту такође постоје перспективе. Русија је самодовољна земља. Али у оквиру постојећих правила имамо и могућности на које такође обраћамо пажњу и разговарамо о њима“, објаснио је руски председник након вишечасовних преговора са севернокорејским лидером на космодрому „Восточни“.

Он је истакао да Москва и Пјонгјанг имају много занимљивих заједничких пројеката, укључујући у области транспортних комуникација, логистике и обнављања рада морске луке.

Он је додао да ће Ким Џонг Ун посетити Комсомољск на Амуру и обићи фабрике у којима се производи цивилна и војна техника.

Ким ће такође посетити и Владивосток, а војни део програма Ким Џонг Уна у Владивостоку биће демонстрација способности Тихоокеанске флоте Русије, истакао је Путин.

Прочитајте ОВДЕ о масакру код Херсона

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА