Најновије

Сви који желе ући у Хрватску морају бити тестирани на коронавирус

Директорка Клинике за инфективне болести "Др. Фран Михаљевић", Алемка Маркотић рекла је да све особе које желе ући у Хрватску од сада ће морати имати потврду да су тестирани на коронавирус. Тест не сме бити старији од 24 сата, казала је Маркотић.

Хрватска (Фото: pixabay. com)

"Они који ће хтети ући у Хрватску мораће направити у својој земљи ПСР тест који не сме бити старији од 24 сата. Само с том потврдом моћи ће ући у земљу. То је осигурање. Тест је високо поуздан, али није 100 посто сигуран па морамо бити опрезни", рекла је Маркотић за Дневник ХРТ.

Исто је потврдио и директор Хрватског завода за јавно здравље, Крунослав Цапак, гостујући у Дневнику Нове ТВ. 

"Ми смо пре доста времена дошли на меру да они који долазе морају ићи у самоизолацију на 14 дана. Но, показало се да они који раде у пограничном подручју питају да прекину самоизолацију и то смо практицирали неко вријеме. Но, то се показало комплицирано. Па смо увели да могу доћи на 72 сата. За продужени викенд је ушло у Хрватску нешто више од 2.000 људи. Сада ће свако морати имати потврду да је направио тест на вирус и само помоћу такве потврде ће моћи ући у Хрватску", рекао је Цапак.

Министар здравства Хрватске, Вили Берош, раније је казао да су особе које су ушле у Хрватску током продуженог викенда оствариле контакте и на тај начин допринеле ширењу заразе.

Прочитајте ОВДЕ   каква су правила у вези са тестирањем у Србији.

Извор: ХРТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА