Најновије

ГЕНЕРАЛИ ДИГЛИ ГЛАС: Дошло је време да се Француска отме америчком стиску, врати разуму и приближи Русији!

Чланови Заједничког круга за размишљање, бивших француских генерала, сматрају да је дошло време да се Француска "врати разуму" и одустане од учествовања у следећим вежбама НАТО-а на руској граници.

Макрон и Путин (Фото: РИА)

- Шта ми можемо да учинимо да се ослободимо америчког стиска и покренемо зближавање с Москвом? - пита се неколико бивших високих француских војника окупљени око круга за размишљање, пише Capital.fr.

Бивши француски генерали су забринути због учествовања Француске у следећој војној вежби НАТО-а, Дефендер 2020. Према њима, организација ових маневара “"пред носом Москве" представља "политичку грешку која се граничи с неодговорном провокацијом".

- Учествовање у операцији открива слепо праћење, што значи забрињавајући губитак наше стратешке независности - инсистирају генерали, доводећи у питање "планетарну еуфорију" која "подсећа на тежину наше припадности евроазијском скупу, од којих је Русија главни историјски светионик”.

Према потписницима трибине, "европска држава која је већ тешко погођена другим претњама, а која војно гестикулира по наређењу Вашинготона на границама Русије осликава интелектуалну каталепсију, ослањајући се на губитак инстинкта преживљавања.

- Оптужбе стварају сумњу да Америка у континуитету охрабрује хладни рат, нису без значаја - истичу бивши француски генерали на трибини.

Истовремено, бивши француски генерали наглашавају да је Доналд Трамп, за разлику од његове управе, наклоњен приближавању Москви. За француске генерале је прилично "илузорно" да се надају да ће Сједињене Државе променити "свој надреални став према чланицама савеза и његово анахронично непријатељство с Русијом" .

С обзиром на тренутни контекст, они верују да је дошло време да се "покуша да се извршити притисак на Вашинготон укључивањем у стратешки дијалог с Москвом".

- Ако би се Француска одрекла учестовања у одређеним НАТО маневрима на вратима Русије, то би звучало као поновно буђење разума - објашњавају бивши високи француски војници на трибини коју завршавају цитатом генерала Шарла де Гола, према којем унија Еуропе "не може бити фузија народа“, али "може и мора бити резултат њиховог системског зближавања".

Руси измислили гасни коктел који лечи корону! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА