Најновије

ПОДНЕТА ПРИЈАВА ПРОТИВ НАПРЕДЊАКА: СНС прекршила закон због спота у КБЦ Звездара (ФОТО/ ВИДЕО)

Српска напредна странка прекршила је закон на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи снимила рекламни видео спот у коме је приказана директорка КБЦ "Звездара" проф. др Теодора Бељић Живковић која у медицинској униформи те установе изговара промотивну поруку, наводи се у решењу Агенције за борбу против корупције.

Проф. др Теодора Бељић Живковић (Фото: Јутјуб)

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност (ЦРТА) поднео је Агенцији за борбу против корупције пријаву против СНС у вези са злоупотребом јавних ресурса у кампањи.

Наиме, ЦРТА је Агенцији поднела пријаву против СНС због предизборног спота снимљеног у КБЦ “Звездара”, који је био ковид болница, а у којем се у улози лекара појављује директорка те установе и изговара промотивну поруку.

У Решењу Агенције за борбу против корупције које је ЦРТА објавила на свом твитер налогу наводи се да је “СНС поступила супротно одредби члана 23. став 3. Закона о финансирању политичких активности на тај начин што је за потребе своје промоције у изборној кампањи за изборе за народне посланике заказане за 21. јун снимила рекламни видео спот у коме је приказана проф. др Теодора Бељић Живковић, запослена у КБЦ “Звездара”, како даје изјаву обучена у службену медицинску униформу са ознаком ове здравствене установе”.

Агенција је СНС изрекла меру упозорења којом се та странка обавезује да се убудуће придржава тог члана Закона о финансирању политичких активности и да током изборне кампање, у сврху своје промоције, не користи запослене обучене у униформама са ознакама здравствених установа.

Ово решење ће, како се додаје у Решењу, бити објављено на сајту Агенције за борбу против корупције у року од 24 часа од доношења.

Вучић отказао све предизборне митинге СНС! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА