Најновије

ВУЧИЋ: Резолуција 1244 омогућила погром и осудила Србију!

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче да је Резолуција 1244 комплексан документ и да то нису само оне две реченице које се у Србији помињу јер нам иду у прилог, оне у којима се признаје интегритет наше земље.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

- У члану 11 се ради о најснажнијој реафирмацији споразума из Рамбујеа, који смо ми претходно одбили, а који говори о спровођењу референдума за коначни статус КиМ - указује Вучић и додаје да је и то део резолуције.

Он је за ТВ Пинк рекао да мора да се зна шта све садржи тај документ, који је омогућио погром 2004, па и наредне процесе, од једностраног проглашења независности 2008, става Међународног суда правде и страшних грешака које смо направили.

- У преамбули, на пример, пише и да ће КИМ бити предмет деловања Хашког трибунала, то никада народу нисмо рекли - истакао је Вучић и додао да је на основу тога много људи испоручено Хашком трибуналу, али је, истиче, поносан што у томе није учествовао.

Истиче и да се у члану два говори искључиво о насиљу и репресији снага СРЈ, а нигде о репресији или злочинима ОВК, што значи, како објашњава, да смо ми криви за сукоб на КИМ.

- У тачкама 10 и 11 успоставља се међународно присуство Унмик администрације плус привремени приштински органи власти, чиме се дерогира присуство српских, не само полицијских и војних снага већ и цивилних, а на почетку се каже да морају да се повуку са КИМ - истиче председник.

Вучић је рекао да је на те две реченице, које нам иду у прилог, инсистирала руска страна како не би могло да се каже да је српска капитулација потпуна и прихваћено отцепљење Косова од Србије, а суштински је стављено много елемената који ће касније омогућити Ахтисарију и другима са својим плановима да излазе и довести до погрома 2004, а затим до самопрокламоване независности 2008.

- И у тим условима добро се боримо и морамо да се држимо тих делова резолуције о нашем интегритету, али нико од њих није глуп, они су учествовали у припреми - додао је председник.

Он напомиње да је ово морао да каже јер не можемо забијати главу у песак.

- Не могу да спавам због КиМ, борићу се заједно са свима другима, снажније него што сам се борио претходно - поручио је Вучић.

Вучић отказао све предизборне митинге СНС. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА