Најновије

ОСМАНЛИЈЕ СЕ СКРОЗ СРОЗАЛЕ, РУСИ ИХ УХВАТИЛИ НА ДЕЛУ: Операција "Орлова канџа" је лажна, они користе старе снимке! (ВИДЕО)

Турско министарство одбране рециклира старе снимке како би промовисало своју нову операцију против Курдистанске радничке партије (ПКК) на северу Ирака, открила је јединица за верификацију Руптлија.

Турски пилот (Фото: Јутјуб)

Операција, названа "Орлова канџа", спроведена је 15. јуна. Турски ратни авиони и борбене беспилотне летелице циљали су бројне положаје ПКК-а у региону Курдистана.

Руптли је открио да је Министарство одбране уређивало старе борбене снимке и видео записе, а затим их користило за промоцију операције на северу Ирака.

Један од многих примера је употреба старих промотивних видео записа турских беспилотних летелица. Видео је оригинално објавио Исмаил Демир, председник одбрамбене индустрије, 8. маја, турска војска је пустила снимак, додајући зелени филтер и објавила их као званични видео из операције “Орлова канџа”.

У другом примеру, старе снимке турских ратних авиона Ф-16 који су полетели 2018. године турска војска поново је користила за нову операцију.

Прошле недеље је СаутФронт открио да турска војска користи старе снимке како би промовисала своје одбрамбене операције не само на северу Ирака, већ и на североистоку Сирије.

Турско министарство одбране недавно је неколико пута ухваћено у објављивању нетачних информација. Министарство је чак оптужено за израду лажних видео записа у неколико наврата.

Због чега је Француска бесна на НАТО, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА