Најновије

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО МИЛА: Сачуваћемо светиње на Косову, а да ли ћемо повући признање...

Здравко Кривокапић, носилац листе "За будућност Црне Горе", најјаче од три опозиционе групације које су освојиле више од 50 одсто мандата у будућем парламенту Црне Горе, није човек који се залеће. Показао је то и током кампање у обраћању након велике, историјске победе, али и у опрезном одговору на сва шкакљива питања. А повлачење признања јесте свакако једно од њих.

Кривкокапић (Фото: Јутјуб)

Власт и народ

Ипак, Кривокапић није рекао ни да ни не. Од образложења није побегао.

- Засигурно знам да ће Србија врло рационално и врло мудро решити тај проблем, а ми ћемо то посматрати, предлагати оно што је најбоље, а то је да живот наших грађана на Косову буде достојанствен, да наше светиње на Косову и Метохији буду сачуване и да створимо предуслове да се све дешава у једној атмосфери поштовања јер без поверења и узајамног поштовања, верујте, нигде није лако живети - рекао је Кривокапић за ТВ Прва.

Одговарајући на питање да ли ће, ако дође на власт, опозиција повући признање Косова, Кривокапић је рекао да је то "нешто што је народ јасно рекао, али власт увек не слуша народ".

Што се тиче ситуације у Црној Гори, оптимиста је:

- Мислим да ће то до краја да буде све како треба, најважније је да је народ победио, да је народ задржао достојанство, спокој и, оно што је најважније, није се десио ниједан инцидент, осим онај у Никшићу, где је један момак налетео на групу која је славила победу опозиције. Срећом, то није тако драстично како се у први мах чинило, али имамо две велике повреде које не треба да буду ништа друго до знак да водимо рачуна једни о другима, да ово није тренутак када треба да се и даље сукобљавамо, него да то буде помирење које ће прихватити сви грађани и градити оно што је најважније - бољу будућност свих грађана у Црној Гори без обзира на веру, нацију или било који исказ њиховог мишљења - поручио је он.

Направити систем

Како каже, за то је неопходно да се направи систем који више неће бити зависан од једне политике, једног човека, него који ће радити за добробит свих грађана Црне Горе.

- Политичка корупција у Црној Гори била је изражена и ми желимо да сву корупцију сведемо на нулу. То значи да нема монопола, нема дискреције, да повећамо одговорност, транспарентност и интегритет, а све оно што се до сада дешавало, са доказаним елементима политичке корупције, овог пута народ то сигурно неће дати без обзира на то како политичари трговали. Више не може нико с народом да тргује, овде је у питању интерес народа, а не једне партије или појединца.

Ово је било прво полувреме

Кривокапић је, говорећи о победи на изборима, рекао да је ово било прво полувреме:

- Ово друго полувреме ће, што се тиче политичких односа, бити мало теже јер политичари увек воле да тргују, а мислим да овде нема простора за велику трговину, овде је само простор за велики рад, за један препород који треба направити, а то сигурно тешко могу појединци из политичких странака који су препознати као политичари, то је једино поштено да ради експертска влада.

Судбина Црне Горе и Мила у рукама „албанског четника“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА