Најновије

ПИСМО ПРОФЕСОРА ШАРЧЕВИЋУ "Ко је вас познавао, ни пакао му неће тешко пасти"

Господине Шарчевићу, Не могу Вам се титуларно обратити као министру, јер то већ месецима нисте, нити Вас могу повезати са просветом, јер ово што сте урадили са просветом, не би учинио ни неко крајње непросвећен. За ове четири године, ми просветни радници, имали смо нажалост прилику да Вас кроз ваше безбројне, бесмислене и ескорисне дописе, упознамо и више него што смо желели. И закључак нам је свима, мање више исти: "Ко је вас познавао, ни пакао му неће тешко пасти".

Шарчевић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Херлинг, професор енглеског језика

А да нам пакао не недостаје ни када коначно одете, побринули сте се током целог овог лета, конфузијом и конфликтом, који сте међу просветне раднике и родитеље, немилице сејали последњих неколико месеци пред нову школску годину.

Не обазирући се на наше вапаје, на молбе синдиката, на катастрофална искуства са вирусом по отварању школа у много развијенијим земљама, бахато сте нас, потпуно неприпремљене сатерали у учионице, само да би напредњачки злочиначки картел био приказан као успешан.

И док су се они, који су Вас ангажовали за чувара просветног логора, на све стране бахатили новцем и инкасирали Вашем бившем ортаку астрономских 1.600.000 евра за електронски дневник, Ви сте кукали како држава нема новца да обезбеди маске ученицима.

Мислите ли на ону исту државу у којој родитељи, који масовно остају без посла, али од своје скромне уштеђевине купују деци маске, да би Вашем шефу у патикама од 3.000 векни хлеба, у џепу остало још више?

На њих сте, бар колико-толико и потрошили коју реч, док сте "у ситна цревца" разглабали о својим умишљеним успесима. На нас, просветне раднике - ни толико!

До готово последњег дана нисте се сетили, да међу 100.000 запослених у просвети, има много нас са хроничним и тешким обољењима. Нисте се сетили ни да код куће, ми који ћемо наредних дана бити максимално изложени, имамо хронично и тешко оболеле чланове породица, који као и ми, због наше изложености могу такође страдати.

И уместо да сте преко лета регулисали ово питање, тако да они који спадају у угрожену групу раде искључиво онлајн, Ви чак нисте на време објавили ни најављени Правилник, неопходан за планирање наредне школске године!

Што се нас тиче навикли смо - ако нас се сете, сете - просветне овце које ћуте и радосно мекећу на сваки допис свог вечито препланулог чобанина, боље и не заслужују. Али наша деца, она која не иду у Ваше приватне школе, заслужују много више од празне предизборне нацистичке пропагандне пароле "За нашу децу", из тридесетих година прошлог века.

Заслужују бесплатне маске и визире.

Заслужују бесплатне електронске и папирне уџбенике.

Заслужују услове за квалитетно образовање, бар донекле налик онима у Вашим приватним школама.

Заслужују земљу у којој ће се ценити њихово образовање, а не партијска књижица.

Заслужују земљу коју ће као свој дом градити, а не стидети је се и из ње бежати.

За ове четири године сте показали да чак и не разумете да је у свим развијеним земљама образовање основа њиховог духовног и економског развоја и благодети. Али од Вас се разумевање није ни очекивало. Од Вас се очекивало да климате главом, просвету одржавате покорном и не дозволите да грађани буду претерано квалитетно образовани, како би своје ропство што мирније подносили, свом затвору се радовали, а тамничару клицали.

У знак захвалности за сву вашу силну бригу "за нашу децу", њихове родитеље и наставнике, ми просветни радници, који нисмо на себе ставили жиг покорности "напредном" безумљу, обећавамо вишегодишње поправне испите свим (не)одговорним лицима због којих неко од нас буде страдао, што је много већа милост од оне коју сте ви нама, оваквим управљањем кризом пружили.

Најмоћнији руски ратни брод стиже у Медитеран, мета су терористи у Идлибу? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА