Најновије

ЕНТОНИ ФАУЧИ О ПАНДЕМИЈИ КОРОНАВИРУСА У СЈЕДИНЈЕНИМ ДРЖАВАМА: Прерано је да прогласимо победу!

Водећи амерички епидемиолог Ентони Фаучи упозорио је да је прерано да САД прогласе победу над ковидом 19, иако је број случајева пао на најниже стопе од јуна прошле године.

Ентони Фаучи. (Фото: Јутјуб)

"Не желимо да прерано прогласимо победу, јер још увек имамо посла. Али, како је све више и више људи који могу да се вакцинишу, то ће заједница бити безбеднија и безбеднија", рекао је Фаучи у интервјуу за британски лист "Гардијан".

У САД је с празничним викендом за Дан сећања неслужбено почело лето, у тренутку када је најмање 50 одсто одрасле популације комплетно вакцинисано, што би, како наводи "Гардијан", могло отворити сезону роштиљања без маски и излета на плажи.

Број дневних случајева ковида опао је за 53 одсто од 1. маја, према подацима Универзитета "ДЖонс Хопкинс", али су стопе заражавања и даље високе међу невакцинисаном популацијом, а бележи се и пораст новозаражених широм света.

"Све док постоји одређени ниво активности у целом свету, увек постоји опасност од избијања нових варијанти, што донекле умањује ефикасност наших вакцина", рекао је Фаучи, директор Националног института за алергију и заразне болести (Ниаид).

САД су недавно биле под притиском да осигурају већу помоћ у глобалним напорима за обезбеђивање вакцина, а последњих недеља су се обавезале да ће поклонити 80 милиона вакцина, поред донације од цетири милијарде долара обећане Коваксу, глобалној шеми за дистрибуцију вакцина.

Америчка војска случајно открила свету тајне базе нуклеарног оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА