Најновије

Писмо убице новинара: Угрожен сам што сам геј и црнац!

ВИРЏИНИЈА - Вестер Ли Фланаган, мушкарац стар 41 годину, убио је данас у Вирџинији своје бивше колеге док су уживо били укључени у тв програм, што је запрепастило целу планету.
Фланаган (Фото: Твитер)

Фланаган (Фото: Твитер)

Амерички канал "ABC News" објавио је писмо које им је послато факсом, а у којем је Фланаган образложио разлоге због којих је пуцао у своје некадашње колеге, пише Дејли Мејл. Он тврди да је стално био изложен дискриминацији због тога што је био хомосексуалац, али и због тога што је црнац. Колегиницу коју је убио, Елисон Паркер, оптужује да је била расиста, те да је имала константно расистичке коментаре, пише Дејли Мејл. Он наводи у свом допису и да је био инспирисан Богом, односно, пуцњавом у цркви у месту Чарлстон која се одиграла недавно, током јуна ове године, а које је извршио Дилан Руф, стар 21 годину, којег у допису назива "својим клинцем". Фланаган је иначе био Јеховин сведок, баш као и Руф који је пре два месеца извршио гнусан злочин убивши деветоро људи током литургије у методистичкој цркви у месту Чарлстон, у Јужној Каролини. За тај догађај тврди да га је охрабрио и био окидач његове одлуке, одушевљено пишући о истом. Цео свој допис, који има 23 странице, назвао је "Опроштајна порука за пријатеље и породицу". На ЈуТјубу је освануо снимак убиства новинара начињен лично од стране убице, што је грађане Америке, али и јавност целог света, запањило. Фланаган је преминуо данас у болници у Вирџиниjи, обjавио jе „Вашингтон пост“, цитираjући полициjске изворе. Фланаган (41) jе пуцао у себе и задобио тешке повреде, након полициjске потере покренуте пошто jе он током интервjуа уживо пуцао на новинарку, сниматеља и локалну званичницу коjу су они интервjуисали, пренео jе Роjтерс. У току дана Фланаган jе на Tвитер налогу под своjим псеудонимом обjавио два снимка на коjима се види како настрадалима прилази са леђа и упире пиштољ у њих. Колегиници коју је убио данас, често је на Твитеру остављао негативне коментаре. Раније су били колеге радећи на истој телевизији, а он је отпуштен пре две године. Поред колегинице, Елисон Паркер, старе 24 године, убио је и камермана, Адама Варда, старог 27 година.
Прочитајте још:ТАЈНЕ ВЕЛИКОГ БРАТА: Ово крију и од вас и од такмичара!Идентификован убица новинара – отпуштени колега!
На jедном се види пуцњава. „Снимио сам пуцњаву“, написао jе он у свом твиту. Oваj налог jе убрзо укинут, али jе имао доста прегледа на друштвеним мрежама. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА