Најновије

"КАТЕГОРИЧКИ ТВРДИМ ДА СЕ МОЈ МУЖ НИЈЕ УБИО!" Жена Србина који је пронађен заклан на броду пуном дроге кроз сузе у Јутарњем програму

Мирјана Панић, супруга Драгана Панића, Србина који је пронађен заклан на броду у Италији на ком је дан раније пронађено 400 килограма кокаина, током гостовања у Јутарњем програму ТВ Прве рекла је да њен муж није извршио самоубиство, већ да је убијен. Италијанска полиција, пак, саопштила је да све указује на то да је сам себе преклао жилетом.

- Ми смо од 18 године заједно. Мој супруг је најбољи супруг, отац и дета што постоји. Ја чврсто и одговорно тврдим и стојим иза тога да мој супруг не би никада себи наудио - рекла је кроз сузе Мирјана Панић.

Она је објаснила да је Драган на прекоокеанским бродовима радио од 2013. године и да никада није имао проблема.

- Мој супруг је 2013. године до тада је радио у Рафинерији 20 година, жеља да својој деци створимо неки пољи живот и осигурамо сигурност га је одвела тамо. Борио се да дође до неког бољег посла, до већих финансијских средстава. Те 2013. је први пут отишао на брод, био је срећан, задовољан, радио је као механичар на броду МСЦ компаније, коју је јако волео и ценио. Говорио је "мени је моја фирма омогућила". Био је вредан, радан. Он је радио тамо, ја сам била код куће, бринула о кући, деци. Син се оженио у међувремену, унучиће смо добили, мој муж је све то време био на броду - прича она и додаје:

"Његов уговор је 6 месеци, па је био кући од 2 до 3, 4 месеца. Неких 9 година његов рад траје у овој компанији. Јако је волео и ценио ту компанију. Све што створили, створили смо његовим поштеним радом. Одговорно могу да тврдим, да све што је створио, створио је својим рукама - рекла је Мирјана која са Драганом има сина (26) и ћерку (21).

Драганов брат, Ђорђе Панић, каже да је он путовао где год је потребан "човек његовог профила".

- Све је зависило где затреба човек његовог профила. Он се јави компанији, каже спреман сам за укрцај, они то потврде, у Београду прибаве карте, чекира све. Они кажу укрцаваш се у Њујорку или где год да је брод заустављен и чека потребу за тим профилом - рекао је он и додао:

"Ретко смо се чули телефонски, увек смо размењивали лудорије с Јутјуба, којешта, смејурије, то је био неки вид нашег разговора. Кад год имам потребу питам каква ти је екипа. онда каже "е ови су добри, ови овако онако", ал у 99 случајева је то увек било како треба да буде. Апсолутно ништа није указивало на овакву трагедију".

Да јој је муж мртав, Мирјана је сазнала из компаније МСЦ за коју је Драган радио.

- У понедељак око 14.50, у Београду из МСЦ компаније једна госпођа ме је обавестила: Питала ме је да ли сам супруга Драгана Панића и ја сам то потврдила. Чим сам чула њено име помислила сам да се повредио и оболео. Када ми је рекла да ми је супруг мртав и да сумњају да се убио, ја сам занемела. Пала сам и рекла да је то немогуће. Ја сам с њим 30 година провела, када чујете какко неко дише знате ли да ли спава или не. Ми смо од 18 године, мој супруг је најбољи супруг, отац и дета што постоји. Ја чврсто и одговорно тврдим и стојим иза тога да мој супруг не би никада себи наудио. Чули смо се сваки дан по два, три пута дневно. Откад је купио картицу у Шпанији онда се чујемо много чешће. Наше заједне поруке биле су у недељу увече, идем да се окупам и да спавам... Били смо у контакту 24 сата дневно - каже она.

Како додаје, за информације о смрти најмилијег морали су сами да се сналазе.

- Мени што се тиче његове компаније, нама ништа није речено. Све што смо сазнали сазнали смо преко девера који је преузео све на себе, звао Конзула. Сматрам да је мој супруг заслужио да и држава стане иза њега, ми смо поштени људи ове земље. Мени новинари од понедељка из куће нису изашли. Вероватно су очекивали виле од сто хиљада квадрата. Све што смо до сада урадили, урадио је мој девер сам. Он је ступио у контакт са Конзулом, што је нељудски, јер је држава требало да ступи у контакт с Конзулом, а не да све радимо сами. Имамо и рођаку и Италији која нам је много учинила, и помогла - каже она.

Ђорђе Панић додаје да је у шоку данима.

- Мени је јавила моја супруга. То је шок невероватан, па креће та конфузија, шта како, кога уопште звати. Нико нам није званично јавио и рекао "обавештаваћу вас". Помишљао сам да је грешка, али како је време одмицало и приватним каналима смо дошли до информација да је то мој брат... Њихова полиција је требало то да јави Конзулату, јер је он и отац и мајка тог држављанина у иностранству, па да Конзулат обавести нас - каже Ђорђе и додаје:

"Категорички тврдим да мој брат није извршио самоубиство, ма шта неки извештаји показали."

Подсетимо, тело Драгана Панића пронађено је са пререзаним вратом у понедељак на броду у Италији. Само дан раније на истом пловилу пронађено је 400 килограма кокаина. Верује се да ова два случаја нису повезана. Италијански истражни органи саопштили су да је Панић извршио самоубиство.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА