Најновије

И НАША ЗЕМЉА СЕ ПРИДРУЖИЛА ПОЗИВУ: "Грађани Србије, привремено напустите Украјину"

Министарство спољних послова Србије препоручило је нашим грађанима који тренутно бораве у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе.

Министарство спољних послова објавило је на свом сајту препоруку о боравку у Украјини.

"Министарство спољних послова препоручује грађанима Републике Србије који тренутно бораве у Украјини да размотре могућност привременог напуштања територије те државе", навело је Министарство спољних послова.

Препоручују и да држављани Републике Србије који планирају да путују у Украјину размотре одлагање путовања.

"Молимо наше држављане који су и даље у Украјини да буду у сталном контакту са Амбасадом Републике Србије у Кијеву", пише на сајту МСП-а.

Бројне државе упутиле су апеле својим држављанима да напусте Украјину: САД, Аустралија, Шведска, Британијa, Нови Зеланд, Немачка, Италија, Холандија, Естонија и Израел. Исти апел упутиле су и државе у региону - Хрватска, Црна Гора, Словенија и Северна Македонија.

Поједине земље смањују и број особља у дипломатским представништвима. 

Тензије на истоку Европе су високе, а Американци и данас понављају да је инвазија могућа сваки дан, па тако и пре краја Зимских олимпијских игара. Русија негира да спрема инвазију на свог суседа, али тражи безбедносне гаранције од Запада.

Украјина је саопштила да у року од 48 сати жели разговоре са Русијом и чланицама Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА