Најновије

ЛАВРОВ ПРОВЕРАВА: Стигли плаћеници с Косова, из Албаније и Босне? (ВИДЕО)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да Москва има информације да су плаћени војници са Косова, Албаније и из Босне послати у Донбас.

"Русија пажљиво проверава информације које сугеришу да се регрутују плаћеници у региону Донбаса из самопроглашеног Косова, Албаније и из Босне", рекао је Лавров на конференцији за медије.

"Немачки канцелар Олаф Шолц и сви други лидери НАТО кажу да је алијанса дефанзивна. Руски председник Владимир Путин је на конференцији за новинаре после разговора са Шолцом подсетио на бомбардовање 1999. године. Шолц је рекао да је НАТО интервенисао да би спречили геноцид над косовским Албанцима, да је све урађено успешно и да сада овај регион цвета", рекао је Лавров.

Како је казао, регион је заправо далеко од процвата.

"Косово и неки други делови Западног Балкана постају легло криминла. Постоје терористи, дилери дроге. То је регрутовање плаћеника који учествују у сукобима који се постепено распирују.

Раније овог месеца обавештајни подаци из Донбаса показали су присуство британских и пољских плаћеника који делују у линији фронта у источној Украјини.

Регион је гурнут у грађански рат у пролеће 2014. године, након државног удара у Кијеву, који су подржале САД и Европска унија.

Извор: Б92/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА