Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР У СРБИЈИ: "Сваки окупатор на нашој територији ће добити метак у главу"

Украјински амбасадор у Србији Олександар Александрович изјавио за ТВ Прва да ће сваки окупатор који уђе у његову земљу добити метак у главу.

Фото: mo.ua

Он је гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве рекао да сваки дан борбе у Украјини значи да његовој земљи расте подршка. "Ми немамо другог избора, јер ако их пустимо то ће бити прави геноцид према свим становницима Украјине, њих 42 милиона", додао је он.

"Имамо и подршку Запада, као и целог света. Ни једна држава није подржала ову агресију. Такође, сваки дан добијамо ми у Амбасади подршку српског народа који нуди помоћ", истакао је Александрович.

Русија ратује против нас већ осам година, рекао је он па додао: "Сваки окупатор на нашој територији ће добити метак у главу."

На констатацију водитеља да је то прегруб речник за једног дипломату, амбасадор Украјине каже да је он најпре, у оваквој ситуацији, држављанин Украјине па тек онда дипломата. Такође, каже да и он планира да оде у Украјину и узме учешће у одбрани земље.

На питање да ли их је НАТО обмануо, Александрович каже да није и да су челници Алијансе од почетка са Украјином били искрени и да су им рекли да ће им помоћи али да неће ући у Украјину и одатле реаговати.

"Од почетка су били искрени са нама. Ми смо били војно неутрални, нисмо хтели у НАТО и имали смо одличне односе са Русијом, али сада ће Владимир Путин бити заслужан за то што желимо да одмах уђемо у НАТО", истакао је амбасадор Украјине у Србији.

Упитан да ли је сукоб у Украјини заправо сукоб Русије и САД, а да је Украјина жртвено јагње, каже да је Украјина увек била на страни одбране међународног права и подсећа да јеосудила агресију НАТО над СРЈ. " Ово јесте истовремено и рат Русија - Запад, али што онда Русија не ратује против Запада. Руски тајкуни новац држе на Западу, тамо имају виле, јахте...То је лицемерно", додао је он.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА