Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Позиција Србије о неувођењу санкција Русији чврста и непоколебљива

Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан Харченко изјавио је да се Србија не прикључује санкцијама против Русије и да је та позиција чврста и непоколебљива, пише Данас.

Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

"Србија се, као што је познато, принципијелно не придружује западним санкцијама Русији. Ова позиција је чврста, непоколебљива и данас, говорец́и, нема никаквих основа да се мисли да је руководство Србије може кориговати", рекао је Боцан Харченко ТВ Русија-24, преноси агенција ТАСС.

Он је казао да то неприкључивање "антируским мерама има моралну и политичку компоненту".

"Узимајуц́и у обзир наше посебне везе, духовну сферу, блискост међу нашим народима овде, у принципу, не могу да замисле како Србија може да говори на страни оних који воде русофобичну политику", рекао је руски амбасадор.

Говорећи о договору председника Русије и Србије, Владимира Путина и Александра Вучића, о испорукама гаса, навео је да је јавност у Србији позитивно примила тај договор.

Боцан Харченко је рекао да није било никаквих прекида у развоју и реализацији заједничких пројеката последњих месеци, да се развија и биће продужен политички дијалог, што доказује и разговор двојице председника.

"Њихов дијалог се такодје развијао и развијац́е се континуирано, редовно, садржајно. Што се тиче конкретних економских аспеката, овде можемо да истакнемо даљи рад Руских железница, даљи рад Гаспром њефта, Енергетских машина", рекао је руски амбасадор, преноси Бета. 

Додао је да се у свим областима сарадње види напредак.

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА