Најновије

УХАПШЕН СРБИН НА ЈАРИЊУ: Кренуо на сахрану Недељковића

Kанцеларија за Kосово и Метохију саопштила је данас да је Србин Лазар Ј. из Звечана ухапшен данас од стране косовске полиције на Јарињу, док је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо на сахрану трагично страдалог Стефана Недељковића који ће бити испраћен на вечни починак у Врњачкој Бањи.

Јариње (Фото: Јутјуб)

"Овај нечовечни и нецивилизацијски чин показује сву антисрпску природу и право лице режима Аљбина Kуртија и Приштине којима ништа није свето, па и тренутак највеће туге и жалости Срба користе за угњетавање и обрачун са нашим народом", наводе из Kанцеларије за KиМ.

Истиче се да се "Србима се на Kосову и Метохији руше и скрнаве гробови, а сада се Срби хапсе у тренутку када на вечни починак испраћају свог сународника, што је незабележено било где у свету, али ће и на ову тортуру међународна заједница остати нема".

"Лазар је без разлога изведен из аутомобила, у коме се налазио и приведен је на прелазу Јариње, док је остала колона Срба која је кренула на сахрану наставила пут Врњачке Бање", наводи се у саопштењу.

Kанцеларија за Kосово и Метохију обезбедила је адвоката који покушава да  утврди све околности његовог хапшења.

"Тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намеру Kуртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вређањима по националној основи натерају да напусте своја вековна огњишта и север Kосова и Метохије етнички очисте од Срба", истичу из Kанцеларије за KиМ.

За све то време, указују, међународна заједница ћути и немо посматра иживљавање и прогон Срба, невољна да уразуми Kуртија и спречи га да запали буре барута на овим просторима.

Извор:Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА