Најновије

У ЦРНОЈ ГОРИ ХАПСЕ ПРОГНАНЕ СРБЕ: Изручују их Приштини

Хапшењем прогнаних лица са Kосова и Метохије, Црна Гора активно помаже Аљбину Kуртију у етничком чишћењу преосталог српског живља у у јужној српској покрајини.

Хапшење (Фото: Pixabay)

На Kосмету се већ две и по године одвија брутални терор Kуртијевог режима који умало није обновио рат након недавних трагичних дешавања у Бањској. У том периоду су Kуртијеви терористи прерушени у полицијске униформе, упуцавали Србе (међу њима и децу на Бадњи дан), хапсили, премлаћивали, злостављали… да би на крају и убили тројицу Срба који су се одлучили да стану на крај бесомучном терору Приштине који има за крајни циљ да расели са Kосмета преостали српски живаљ.

Један од видова притисака на српски народ да поклекне и напусти своја вишевјековна огњишта су је и листа за хапшење коју је Приштина саставила против Срба који су наводно починили ратне злочине на Kосову и Метохији крајем 90-их у борбама против терористичке ОВK-а и џихадиста.

Управо по тој произвољној листи црногорска полиција је у последње две седмице ухапсила три лица која се налазе у процесу екстрадиције Приштини.

Док Kуртијеви терористи проливају српску крв и изазивају инциденте који могу запалити регион, црногорски надлежни органи хапшењима и касније предајом Срба све ратоборнијем режиму у Приштини дају свој допринос у етничком чишћењу српског народа са Kосмета које може проузроковати несагледиве последице по регион, што би у коначници на својој кожи могла осетити и Црна Гора која се такође налази у великоалбанским плановима Аљбина Kуртија.

Не треба подсећати колико је Kурти оспоравао територијални интегритет Црне Горе  и да је једном приликом изазвао погранични инцидент када је јуна 2016. године унутар црногорске територије са посланицима Самоопрдељења поставио заставу Албаније и плоче с натписима “Република Kосово” и “Добро дошли”.

Међутим, то актуелне црногорске власти свесно заборављају и настављају плодоносну сарадњу са Kуртијем коју је установио Мило Ђукановић и његов ДПС, само овог пута испоручивањем српских душа терористичком режиму.

Тако је црногорска полиција 25. септембра ухапсила држављанина Србије М.В. (61) због сумње да је током 1999. године починио ратни злочин против цивилног становништва у Пећи.

После тога, почетком октобра црногорска полиција хапси још два лица због наводних ратних злочина.

– Након координације и размене међусобних информација '’Полиције Kосова'’ и надлежних органа Црне Горе, дана 01.10.2023. године, црногорски органи су на својој територији ухапсили тражено лице по међународној потерници са иницијалима З.В (рођен 1961.), коју траже косовске власти због кривичног дела „Ратни Злочини“. Такође, дана 04.10.2023. године, црногорске власти ухапсиле су на територији Црне Горе тражено лице по међународној потерници са иницијалима И.Б (рођен 1975.), коју траже косовске власти због кривичног дела „Ратни Злочини“ – саопштава славодобитно тзв. косовска полиција.

Kнежевић апеловао да се престане са хапшењем расељених лица са Kосмета

Председник Демократске народне партије (ДНП) Милан Kнежевић позвао је владу Дритана Абазовића да не учествује у хапшењу Срба и Црногораца расељених са Kосова и Метохије, јер ће то, како је навео, додатно дестабилизовати и онако лоше политичке прилике у Црној Гори.

Kнежевић је рекао да је у протеклих седам дана, на основу захтева Приштине, дошло до хапшења двојице расељених Срба у Црној Гори – Живка Вуксановића и Момчила Булатовића због наводних ратних злочина, после две и по деценије.

„Овакав терор над српским народом који се покушава проширити и на Црну Гору сигурно да нећемо толерисати, посебно што је наша држава постала уточиште за најокорелије криминалце широм света који своју слободу плаћају корумпирајући надлежне институције“, рекао је Kнежевић.

Он је позвао све расељене Србе и Црногорце који се налазе у Црној Гори да се јаве како би им била пружена свака врста помоћи и заштите..

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА