Најновије

СРАМНО! Припадник КБС који је на Бадњи дан пуцао на српску децу брани се са слободе

Азем Куртај, припадник Косовских безбедносних снага, који је у јануару ранио два млада Србина из Готовуше, одлуком суда у Урошевцу брани са слободе. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић одлуку ценио као безумну.

КБС (Фото: Јутјуб)

Како сазнаје Танјуг, његов предмет је у Апелационом суду где се чак разматра одбијање оптужнице.

Двојица младих Срба, рођаци Стефан Стојановић (11) и Милош Стојановић (21) рањени су на Бадњи дан у Готовуши, код Штрпца, када је Куртај на њих пуцао из возила у покрету.

Он је на њих пуцао из пиштоља док су носили Бадњак.

Петковић: Очигледно да за проливену крв српске деце нико неће одговарати

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је "безумном одлуком" тзв. суда у Урошевцу, који је пустио припадника КБС Азема Куртаја да се брани са слободе након што је на Бадњи дан пуцао на српску децу, озваничена Куртијева политика лова на Србе и још једном поручено да Срби на КиМ не могу да се надају никаквој правди.

"Припадник тзв. КБС Азем Куртај који је на Бадњи дан у Готовуши зверски и хладнокрвно пуцао у српску децу Милоша (21) и Стефана (11) пуштен је да се брани са слободе и Приштина разматра укидање оптужнице! Очигледно да за проливену крв српске деце нико неће одговарати!", навео је Петковић на друштвеној мрежи X (Твитер).

Он је упитао шефа мисије Еулекса Ђованија Пјетра Барбана, немачког амбасадора у Приштини Јорна Родеа, специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака, амбасадора САД у Приштини Џефрија Ховенијера и шефа Мисије ОЕБС на КиМ Мајкла Давенпорта да ли животи српске деце на КиМ немају вредност.

Петковић је оценио да је Курти овим потезом охрабрио све екстремисте да поступе исто и истакао да, док Срби невини страдају по Куртијевим казаматима, на слободи су они који на рукама носе српску крв.

"Безумном одлуком тзв. суда у Урошевцу озваничена је Куртијева политика лова на Србе и још једном поручено да Срби на КиМ не могу да се надају никаквој правди. Шта је следеће, да се екстремисти Куртају додели орден или подигне споменик?", упитао је Петковић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА