Најновије

КОАЛИЦИЈА ЗА УНИШТЕЊЕ ИЗРАЕЛА: Хезболах никад није поражен, могућ упад Асадове војске! (ВИДЕО)

План Бењанина Нетањахуа је да етнички почисти Палестинце. Његова борба је да Палестинаца у Гази уопоште не буде. Свих два милиона и двеста-триста хиљада људи он хоће да пошаље у Египат, рекао је Бранко Павловић, адвокат, аналитичар и један од лидера покрета „Ми - глас из народа“ гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Палестина (Фото: Pixabay)

Како је рекао, развој догађаја може да иде у непредвидивим правцима.

- Неки догађај сам по себи почне да креира следећи догађај који нико од планера није хтео. Тако да исход може бити нешто што нико није хтео. Тако да се иде ка самоубиству Израела, и самоубиству Запада ако би дошло до појачавања ескалације. Зато ће сигурно јачати снаге у Америци које ће ићи ка томе да се екслација заустави – уверен је он.

По његовим речима, ако би Израел кренуо са копненом интервенцијом на уништење Хамаса, „што је немогуће, јер не можете убити идеју“, Израел би имао око 15.000 мртвих, само у Гази.

- Хезболах на југу Либана са друге стране је показао да може да се фронтовски супротстави Израелу. Веома добро су војнички припремљени, добро наоружани и једина су муслиманска формација која никад није поражена од Израелске војске. Имају око 150.000 ракета, од чега 50.000 модерних – указао је Павловић.

Он је додао да је могуће и учешће Хезболахових дивизија и из Сирије и Асадових јединица из Сирије из правца Голанске висоравни.

- Са том ескалацијом би се укључиле и Турска, Египат, Иран и Јордан. Израел би био потпуно уништен. Отуда и оклевање да се уђе у Газу, прошло је две недеље од ултиматума да се тамошње становништво исели за 24 сата – закључује аналитичар.

Павловић примећује да, док је Украјина склоњена из пажње светске јавности, губици украјинске војске су много већи него губици Хамаса у Гази.

Павловић је говорио и покрету „Ми глас из народа“ који ће изаћи на парламентарне изборе са новим, неокаљаним именима. Изнео је план који ће, како верује, довести до успеха на изборима, као и делове програма. О томе какве реформе планира „Ми глас из народа“, али и зашто је Путин издао наредбу да Миг-31 са кинжалом буде у непрекидној патроли међународним ваздушним простором изнад Црног мора, погледајте у емисији на јутјуб каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА