Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ: Створен Државотворни блок (ВИДЕО)

Председница Српске странке Забетници Милица Ђурђевић-Стаменковски је у обраћању јавности изјавила да је створен Државотворни блок са Српским покретом Двери и другим партнерима, и да је почело Национално окупљање.

Национално окупљање (Фото: Заветници промо)

Она је рекла да је основна визија Српског државотворног блока национално окупљање.

'’Национално окупљање је у овом часу, пред овако великим и сложеним изазовима са којима се наша држава суочава, пред политичком кризом унутар земље, пред спољнополитичким потисцима, највиши израз и највећи степен националне одговорности'’, изјавила је Ђурђевић-Стаменковски.

Подсетила је да је Српска странка Заветници на презходним изборима наступила самостално.

'’Сматрали смо да је то најбоља прилика да покажемо снагу и стекнемо парламентарни статус. Али као одговорни људи, који су дубоко и крајње забринути за један врло сложен статус који наша држава има, сматрамо да је дошао тренутак да удружимо наше снаге, и да већ опробану сарадњу са Рпским покретом Двери формализујемо као заједнички Државотворни блок уз подршку значајних, угледних и знаменитих српских интелектуалаца, које ће у сусрет изборима пружити грађанима суштинску алтернативу'’, рекла је председница Заветника.

Додаје да је Србија предала свој суверенитет Бриселу, односно Европској унији.

'’Парадоксално је то што Србија није чланица ЕУ. И самим тим из овога може проистећи закључак да се о нама одлучује тамо где нас нема. Тамо се одлучује о нашим ресурсима. Тамо се одлучује о нашој судбини, о нашој будућности, о томе да ли ћемо имати земљу, ваздух, воду, о томе да ли смемо да станемо у заштиту нашег народа на Косову и Метохији, који представља најугроженију етничку групу у читавој Европи, и који је сваког дана изложен терору параполицијске хунте Аљбина Куртија, о томе да ли смемо да пружимо подршку нашој браћи и сестрама западно од Дрине у Републици Српској, који се налазе на перманентном удару немачке спољне политике ...'’, нагласила је она.

Такође додаје да у Националном окупљању има места за све оне који се боре за суверенитет Републике Србије, све оне који препознају да је угрожен идентитет различитим облицима декаденције која се пласира управо из тих либералних центара и све оне којима је важно да се очува наш вредносни традиционални систем. 

Пратите Јутјуб канал портала Правда на коме емисије води Игор Маринковић https://t.co/zpsfQELH7c

— Дневне Новине Правда (@NovinePravda) May 16, 2023

Ђурђевић-Стаменковски је позвала да се стане на браник наших природних и националних ресурса.

'’Отуда данас, констатујући да су Српска странка Заветници и Српски покрет Двери, у заједништву са српским интелектуалцима, постигли својеврстан консензус, определили се за Национално окупљање, позивам наше пријатеље, наше партнере из Српске коалиције НАДА, Нову Демократску странку Србије, Покрет обнове Краљевине Србије и друге ванпарламентарне и парламентарне чиниоце који са нама деле основне постулате'’, позвала је лидер Заветника.

Такође је позвала и све који негодују због Француско-немачког плана и који желе да преиспитају спољнополитичку оријентацију усмерену само ка једном правцу – ка ЕУ.

'’Национално окупљање је нешто што прижељкују грађани Србије. Они се надају овоме, они подстичу ово, и они се питају зашто се раније нисмо догодили, зашзо раније нисмо сели и удружили своје снаге. Искуство са Српским покретом Двери је било веома конструктивно, веома добро, из свега тога проистекла је једна зрела политичка снага, која сасвим сигурно на предстојећим изборима може да постигне пресудан политички резултат, и да пресудно утиче на спас и одбрану државе Србије'’, закључила је она.

Уверена је да би удруживање свих државотворних снага произвело још већу снагу и покренуло додатни српски политички талас, који би потпуно послао у политичку прошлост и актуелни режим, и бившу власт и све оне који паразитирају на превазиђеној политици којом се неретко више управља из Брисела него из Београда, Ниша, Крагујевца, Новог Сада и осталих српских градова и места.

'’Много пута, и мени лично, али и колехама из Српског покрета Двери, пре свега Бошку Обрадовићу, саветовала је једна од најмудријих српских глава које смо имали, да се удружимо и да скупимо своје снаге. Реч је о блаженопочившем митрополиту Амфилохију Радовићу'’, подсетила је Ђурђевић-Стаменковски.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА