Најновије

ШТА НЕДОСТАЈЕ ПАРТИЗАНУ ДА БУДЕ ОНАЈ ПРАВИ? Без „новог Лесора“ ово не обећава причу у којој се црно-бели смеју на крају

После две утакмице, рано је судити о послу који је Жељко Обрадовић урадио током лета, црно-бели се и даље сналазе и биће прави, али утисак је доминантан после онога што смо видели на старту и што не зависи од времена и координације је да је Партизан некомплетан.

Ситуација је слична оној на почетку прошле сезоне, али нешто компликованија, јер овога пута немају свог џокера Матијаса Лесора у рекету, нити играча попут њега, а он им је преко потребан са обе стране. суд. С друге стране, као и октобра прошле године – Партизану је потребан класичан плејмејкер, проблеми са том позицијом се решавају на различите начине, али суштински, и тада и сада, црно-бели би решили проблем са играчем који је јединица по вокацији и која има квалитете које поседују кошаркаши који га првобитно играју.

Жељко Обрадовић пред почетак сезоне није крио да нису све коцкице сложене како је желео и да им недостају један или чак два играча, за којима су тражили.

- Тражимо да доведемо још једног играча, али не по сваку цену. Потребан нам је неко ко ће подићи квалитет тима - рекао је искусни стратег недељу дана пред почетак сезоне.

Ко је "нови Лесор"?

После припремних утакмица, где се могло наслутити шта је фалило, први у АБА лиги и први у Евролиги јасно су поручили – црно-бели вапе за центром!

Оно што је Закуподавац дао мора неко да замени, а тај неко није Френк Камински. Ако оставимо по страни његове квалитете, можемо рећи да је Партизану потребан неко ко би могао да пружи екипи оно што је потребно енергијом и снагом, неко ко би могао скоро све, ко је подједнако користан на обе стране терена.

Пођимо од тога да је Американцу ово прва сезона у европској кошарци и да ће му требати времена да се навикне. Висина је његова предност, међутим, не користи је онако како треба Партизану, са њом долази и недостатак агилности, а дуге руке нису показале да су довољне за оно што је предуслов добре игре - сакупљање лопти. .

Почнимо од скока...

Скачи, скачи и скачи, овом тиму то треба на обе стране. Макаби их је „угасио” са 15 офанзивних скокова на мечу, а нису имали играча који би могао да стане на пут и врати равнотежу.

Нема затварања рекета, долази до губитка чврстоће. Поред снаге, нема ни брзине у одбрани, недостаје им гипкост и експлозивност.

Поред Американца, ту је Ален Смаилагић, а високе позиције покривају Балша Копривица, Тристан Вукчевић и Зек Ледеј. Прва три голобрада, неискусна играча, иако су показали, Ален на крају прошле сезоне, а они на старту нове, да су спремни за већу улогу, још увек су играчи за задатак, и даље су млади, а не доносе претходно наведено оно што недостаје. Дакле, друге опције не решавају проблем.

Питање је ко од играча одговара профилу који им је потребан, ко може да замени оно што су имали прошле сезоне, а питање је и где га могу пронаћи у ово доба године.

Није остало много опција, а сат откуцава, па морају да виде шта ће им дати приоритет – да нађу некога што пре и да покушају да га што пре уклопе у систем, пошто нема времена за отпад у лиги где је свака победа битна или ће чекати да НБА тимови кажу шта имају, да би од 23. октобра можда неко ново име прешло у европску кошарку, а можда и не мора да буде ново.. .

Шта ће бити са плејмејкером?

Још увек нешто није у реду у ротацији, а то је позиција један, са које све креће, дакле – нема шпица, нема игре. Слично је било и прошле сезоне, али ту је био Џем Мадар, недовољно искусан и доследан да буде први шпиц, али опет класична јединица, чије је присуство допринело током целе сезоне.

Ватрени Јарамаз би требало да буде његова замена, али изгледа да све иде наопако...

Алекса Аврамовић је плејмејкер који је добар део прошле сезоне провео ван терена због повреда. Овај играч се не гледа исто пре и после Мундобаскета. Експлодирао је у дресу репрезентације, а у клуб је унео посвећеност, храброст, сигурност, страст, судећи по почетку.

Био је ту, познаје систем, играче и сигурно ће бити важан део слагалице и човек коме се може поверити организација игре, што је показао већ у првим мечевима.

Не постоје два као Екум

Одсуство шпица се мање осетило прошле године, иако је у први мах изгледало као немогућа мисија, јер је Партизан имао среће са Дантеом Ексумом, који је својом експлозивношћу и лоптом могао да организује утакмицу и одговори на захтеве позиције. руковање, али такво решење код играча који првенствено покривају друге позиције се не среће често.

ПЈ Дозиер је виђен као „нови Екум“, али он није.. На први поглед, играчи сличног типа, виши од просечних бекова, покривају позиције од прве до три, међутим, не може се поредити Екумово искуство као јединице и његово . И не заборавимо да му је европска кошарка нова, па треба и на њу да се навикне.

А Матеус Понитка ће бити споредни организатор игре, али говоримо о томе да им је потребан класичан шпиц. Ако тако кажу, проблем им је у трансферу лопте, због чега их више заврши у изгубљеним клупама него што би требало.

Потребан им је неко експлозиван, потребан им је неко ко је сигуран са лоптом, потребан им је неко брз, али ко ће спојити и уиграти екипу, неко ко се истиче по техници, ко има искуства. Једноставно – потребан им је добар плејмејкер, не могу без њега, без њега нема озбиљне екипе, а овај вапи за неким ко ће спојити редове.

Шта ће на то да кажу Обрадовић и тржиште видећемо наредних дана. Црно-бели ће морати брзо да делују, што су јасно показале премијере у два такмичења. Потенцијала има, недостају два кључна играча, без њих ће ово бити тежак задатак.

ТРЕЋЕ ЖАРИШТЕ ОТВОРЕНО И НИЈЕ СЛУЧАЈНОСТ: Хаос у Бенгазију и Либија креће у рат

Извор: Спортал

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА