Најновије

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА ВЕРЗИЈА: Сексизам у израелској војсци крив за успех Хамаса?

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) игнорисале су извештаје о могућем нападу палестинског радикалног покрета Хамас због сексизма и ејџизма, пише израелски лист Харец.

(Израел (Фото: ИДФ)

Овакву верзију неуспеха на дан напада Хамаса, 7. октобра, изнели су израелски војници.

Према њиховим информацијама, једна од јединица која је била ангажована на надгледању границе са појасом Газе забележила је сумњиву активност милитаната и на то упозорила официрску команду. Међутим, информација је игнорисана. Према речима женских припадника војске, извештаји нису узети у обзир због чињенице да овај одред чине искључиво младе девојке и команданти.

„Нема сумње да када би мушкарци седели за овим екранима, све би било другачије'’, тврди извор Хареца у израелским оружаним снагама.

Припадница израелске војске Илана (презиме није наведено) је појаснила да је Хамас дневно лансирао дронове ка граници два месеца пре напада, а да су дронови пали према линији разграничења. Поред тога, милитанти су изградили тачну реплику осматрачнице ИДФ за увежбавање напада. А на дан напада, рекала је припадница војске Јара, ИДф је подигла узбуну, али није упозорила посматрачке јединице. „Жене обавештајне службенице је напустила војска, није им дала могућност да се бране“, нагласила је она.

О разлазу у ОДКБ и ЗНД прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА