Најновије

КОНТРАОФАНЗИВА ПОТПУНО ОБУСТАВЉЕНА, РУСИ УСКОРО УЛАЗЕ У ВАЖАН ГРАД: Почела агонија Украјине

Руски губернатор Запорошке области Јевгениј Балицки рекао је да је контраофанзива Оружаних снага Украјине на запорошком правцу потпуно обустављена, украјинска војска је исцрпљена и изгубила је велики број људства.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Много опреме је уништено на фронтовима, а планови команде да дође до Азовског мора и пресече копнени коридор до Крима потпуно су пропали.

'’Непријатељ је заустављен, а његова контраофанзива, која је толико распламсана, потпуно је заустављена. Борбе које се данас воде код Работина, делимично на Шчербаки и десно на ивици Времевског, практично су агонија украјинског режима, пошто су снаге које су се тамо налазиле данас потпуно исцрпљене'’, рекао је Балицки.

Према речима Балицког, украјинске оружане снаге нападају малим снагама, пошто су чете непотпуне. Челник региона је такође изразио наду да ће Русија ускоро преузети контролу над регионалним центром – градом Запорожјем.

Претходно је британски лист Тајмс писао да су се главнокомандујући украјинских трупа Валериј Залужни и председник Владимир Зеленски разишли око завршетка контраофанзиве. Како наводе аутори чланка, главнокомандујући Оружаних снага Украјине сматра да је готово дошао крај, са чиме лидер Украјине није спреман да се сагласи.

Заузврат, Зеленски је најавио планове за промену стратегије према Русији. Према његовим речима, војска развија различите операције како би кренула напред и неочекивано ударила.

Престали су да користе оклопна возила

Украјинска војска практично не користи оклопна возила, нахласио је губернатор Запорошке области. Руске оружане снаге их успешно уништавају, а западни савезници Кијева штеде скупе тенкове и оклопна возила.

'’Као што знате, наручиоци читавог овог „месног напада“ су Енглези и Американци, уопште, западни кустоси који знају да броје новац. Уопште им није жао живота Украјинаца, али им је жао њихове опреме'’, истакао је он.

Током протеклих десет дана, више од пет немачких тенкова Леопард уништено је у правцу Запорожја, углавном уз помоћ навођене муниције Ланцет и дронова камиказа, додао је Балицки.

Према његовим речима, то сугерише да руска војска све више користи савремене борбене технике, а Оружане снаге Украјине немају чиме да се супротставе овој тактици, коју је председник Русије Владимир Путин назвао тактиком маневарске одбране.

У октобру је Путин, у интервјуу за централну кинеску телевизију, рекао да контраофанзива није била успешна, губици Кијева током војних операција су огромни - осам пута су премашили руске.

Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, ситуација у зони специјалне операције показује да Оружане снаге Украјине имају све мање способности на бојном пољу. Упркос томе, Украјина наставља са покушајима контраофанзиве, иако су губици трупа, према руским проценама, премашили 66 хиљада људи и 7.600 комада оружја.

О нападу на америчке базе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА