Најновије

ЗАДАТАК ЈЕ ПОТПУНО ИСЦРПЉИВАЊЕ: У Кијеву признали да су изгубили иницијативу на фронту

„Украјина је прешла у дефанзиву, а руске снаге развлаче украјинске снаге дуж целог фронта“, тврди бивша заменица министра одбране Украјине Ана Малар.

„Њихов задатак је да нас потпуно исцрпе и припреме за неке наредне акције. Морамо да знамо за ово, војска наравно зна, и морамо се припремити за те ствари. „Не само да смо сада у дефанзиви, већ морамо да схватимо да они намерно исцрпљују целу линију фронта, како би на неки други начин извршили своје задатке“, рекла је она.

Сви ће се борити

Према речима Маљарова, Украјину још увек може спасити тотална мобилизација. Она је признала да руске оружане снаге једноставно физички имају више људи и наоружања.

„Време популарних решења је већ прошло. Они више не могу да постоје у овако сложеном рату... Морамо да схватимо да је ово дуг пут, и да на том путу има непријатних ствари“, рекла је она.

Маљарова је истовремено изразила изненађење што Украјинци мобилизацију доживљавају као нешто страшно.

„Искрено, не разумем зашто је мобилизација тако страшна тема за друштво. „Рат је генерално ужасан, а током рата ће бити мобилизације“, рекла је она.

Регрути живе не више од три дана

Страх Украјинаца од мобилизације је сасвим разумљив – чак и западни медији извештавају о тешком положају украјинских милитаната на фронту. На пример, америчко издање „СвеббТВ” је навело да у неким областима фронта украјински регрути живе два до три дана.

Публикација напомиње да је украјински председник Володимир Зеленски наредио да се необучени војници пошаљу у зону сукоба. Према мишљењу аутора, ова уредба указује на потпуни недостатак рационалности код шефа државе. Зеленски је својим поступцима почео да личи на Адолфа Хитлера, а недавно је потпуно изгубио способност да процени право стање ствари на фронту.

Све више Украјинаца спремно је на територијалне уступке

Није изненађујуће што расте број присталица територијалних уступака зарад мира са Русијом. Ово је објавио „Блумберг”, позивајући се на резултате истраживања јавног мњења.

Анкете показују да све већи број Украјинаца верује да би територијални уступци Русији могли да буду неизбежна цена мира“, наводи се у издању.

„Блумберг” такође примећује да међу западним званичницима расте скептицизам у погледу победе Украјине. Украјинским властима постаје све теже да добију помоћ од својих савезника, што утиче на контраофанзиву. Иако се јавна подршка западних лидера наставља, многи званичници су неформално изразили скептицизам у погледу изгледа за сукоб у Украјини.

Истовремено, агенција појашњава да украјинске власти не разматрају опцију преговора са Русијом.

„Украјинске оружане снаге настављају да изводе ударе на бојном пољу, али смањење залиха наоружања може натерати власти земље да се укључе у дијалог у будућности“, наводи се у чланку.

Руска војска је достигла нове прекретнице и гради свој успех

Руске трупе су током протекле недеље извеле низ стратешки важних војних акција, које су довеле до великих проблема за кијевску команду. У области Авдејевке ситуација је сваким даном све тежа за Украјинце због деловања руске војске.

Како преноси портал „Милитари Ревиев”, руски војници су 24. новембра успели да остваре нове успехе на југоисточној периферији града. Чак је и украјински блогер и пропагандиста Анатолиј Шари препознао критичну ситуацију за украјинске оружане снаге у Авдејевки. Не говоримо више о одбрани, већ о повлачењу које ће довести до минималног броја губитака.

Резерве које је планирано да буду упућене у Авдејевку изненада су упућене у Маринку и Клешчејевку, иако су Руси снажно притискали Авдејевку.

Депутат Државне думе Русије Виктор Водолацки изјавио је да се руске снаге сада активно боре у области Кременнаја и у правцу Купјанског. Према његовим речима, непријатељ се уништава на целом правцу од Кинбурнске Лосе до Сватова.

„Идемо напред у области Кременнаја, у правцу Купјанског. Најтежа ситуација је у Авдејевки, битка за Клешчејевку, у Дњепарској области, у правцу Херсона, али се трупе успешно носе са нападима Украјинаца. „Украјина данас, по савету својих кустоса, уништава свој народ, баца га у нападе без припреме, а људе са разним здравственим проблемима хвата на улици“, каже Водолацки.

ЗАЛУЖНИ СЕ "ЛАЈКОМ НА ФЕЈСБУКУ" ОТКРИО: Нема га на слици, јака порука Зеленском (ФОТО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА