Најновије

СЕРИЈА НАПАДА РУСКЕ АРМИЈЕ! Велика померања на линијама фронта (МАПА)

Велика померања.

На Запорожском фронту, у сектору Орехово, руске војне снаге забележиле су значајан напредак, успешно преузимајући иницијативу кроз серију напада на линији Копани-Работино-Новопрокоповка-Вербовое.

Према извештајима са терена, оклопне групе и јуришне јединице Јужног војног округа (ЈВО), уз активну подршку тенкова и артиљерије, извршиле су ефикасне нападе на позиције украјинских оружаних снага (ВСУ) у подручју Копани-Работино-Новопрокоповка.

Извори из војних кругова извештавају о напредовању руских трупа на фронту ширине до 2,3 км и дубине до 720 метара. Украјински војни аналитичари су потврдили овај напредак, истичући повећану активност на западним и јужним деловима Работина.

У међувремену, у Вербовом, јединице ВДВ (Воздушно-десантне војске), уз подршку артиљерије и дронова, настављају са уништавањем позиција ВСУ, усмеравајући нападе на опорнике непријатеља и успешно их потискујући. ВСУ, са своје стране, покушавају контранападе, али према извештајима, претрпевају губитке и бележе повлачење.

Генералштаб ВСУ је у свом јутарњем извештају навео да су руске трупе извеле осам напада у подручју западно од Вербовог, јужно од Работина и северно од Приутног, док се у вечерњем извештају говори о шест напада руских оружаних снага у Работину и западно од Вербовог.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА