Најновије

Тзв. Косовска полиција упала у комплекс "Рајска бања" у Бањској

Заменик директора тзв. косовске полиције за регион север Ветон Ељшани тврди да је Агенција за приватизацију у Приштини данас преузела контролу над комплексом "Рајска бања" у селу Бањска у Звечану. Српска листа данас је најоштрије осудила данашњи упад приштинске полиције у комплекс "Рајска бања" у Бањској, код Звечана, и затражила хитну интервенцију међународне заједнице.

Бањска (Фото: Јутјуб)

Он је за Кљан Косова рекао да је та акција почела у 12 сати и да је још у току.

Према његовим речима акција је покренута јер наведени објекат наводно нема адекватну дозволу за рад.

Агенција је уз помоћ полиције на почетку акције истерала раднике из објекта и променила браве.
Објекат Рајска бања отворен је 2019.године с финансирала га је Канцеларија за КиМ.

Српска листа осудила упад

Српска листа данас је најоштрије осудила данашњи упад приштинске полиције у комплекс "Рајска бања" у Бањској, код Звечана, и затражила хитну интервенцију међународне заједнице.

"Српска листа најоштрије осуђује отимачину комплекса 'Рајска бања' у Бањској, у режији антисрпског режима Аљбина Куртија који пред очима међународне заједнице отима овај изузетно вредан и значајан бањски комплекс од српског народа", напомиње се у саопштењу.

Како се подсећа, комплекс "Рајска бања" је изграђен искључиво новцем Владе Републике Србије инвестираног преко Канцеларије за Косово и Метохију.

"Овај комплекс је отворен 2019. године и косовске институције нису у њега уложиле ни један једини динар те немају никаквог правног основа да буду у њему или глуме власнике овог комплекса", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, у овом комплексу, који је блокиран скоро четири месеца, своје парче хлеба зарађује више десетина српских породица, а више хиљада болесних грађана лек за своје болести је проналазио у овој бањи годинама уназад, све док уз бруталну силу комплекс није затворен септембра месеца, а данас и узурпиран.

Српска листа указује да је отимање земље српским домаћинима у Лепосавићу и Зубином Потоку, који је прошао без адекватне реакције међународних представника, "дао простор Куртијевом режиму да настави са таквим активностима", па је данас на ред да се отима дошла Рајска бања и земља српским домаћинима у селу Банов До.

"Што се грбо роди време не исправи, па ни карактер овог антисрпског режима који свакога дана свима јасно показује свој окупаторски и тирански карактер који не бира начин да терорише српски народ. Захтевамо хитну реакцију међународне заједнице, земаља Квинте и посредника у дијалогу. Отимачина и разбојништво Куртијевог режима мора престати а међународне снаге морају реаговати на ово огољено кршење елементарних права српског народа, право на имовину, право на лечење и рад", пише у саопштењу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА